Albanië, puur en gastvrij

In Albanië staat het toerisme nog in de kinderschoenen, maar het heeft alles in zich om een zeer geliefde vakantiebestemming te worden. De mensen zijn er heel gastvrij en vriendelijk en de natuur is er veelzijdig en nog grotendeels ongerept. In sommige delen lijkt de tijd nog te hebben stil gestaan.
Ontdek er de schilderachtige oude en soms ommuurde stadjes, de burchten, fraaie Ottomaanse woningen of geniet aan een van de vele stranden die Albanië te bieden heeft. Maar ook de mensen die van de bergen houden, komen in dit bijzondere land aan hun trekken. De bergen zijn er ruig en mooi en de wegen kronkelen zich er doorheen. Voor iedereen die eens iets nieuws en anders in Europa wil bezoeken, is Albanië een mooie keus. U wordt er ontvangen met een glimlach en een heerlijke keuken.

Informatie over Albanië

Tijdsverschil
Geen
Vlag
Valuta
ALL

Albanië is een republiek in het westen van het Balkanschiereiland en is als vakantiebestemming nog vrij onbekend. Het land grenst in het noorden aan Montenegro, in het oosten aan Kosovo en Noord-Macedonië, in het zuiden aan Griekenland en de Ionische en in het westen aan de Adriatische Zee. De hoofdstad en tevens grootste stad van Albanië is Tirana dat centraal in het land ligt. Albanië is sinds 1912 onafhankelijk. Waar het eerst nog communistisch was, is het nu een parlementaire democratie. Het is kandidaat-lid van de Europese Unie en is lid van de Verenigde Naties. De economie draait vooral om landbouw, alhoewel slechts 20% van de grond geschikt is voor landbouw. Dit komt door de vele bergen die het land kent. Er is niet heel veel industrie, maar Albanië beschikt wel over wat mineralen, zoals aardolie en aardgas. Ondanks de armoede die het land kent, heeft Albanië veel te bieden. De natuur is er prachtig, er zijn uitgestrekte stranden en de bevolking is erg gastvrij. Er zijn prachtige oude stadjes te bewonderen en vele kleine musea. Van oudsher kent het land drie religies, het Grieks-orthodoxe geloof (20%), het rooms-katholicisme (10%) en de islam (70%).