Baltische Staten: de Oostzeelanden

De drie Baltische Staten worden vaak in één adem genoemd. Van noord naar zuid zijn dit Estland, Letland en Litouwen, gelegen in het noordoosten van Europa. Deze landen hebben veel te bieden voor zowel natuur als cultuurliefhebber. De hoofdsteden Tallin (Estland) de oude Hanzestad met koopmanshuizen, Riga (Letland) in Jugendstilstijl en Vilnius met meer dan 40 kerken zijn absoluut een bezoek waard. Buiten de steden zijn de landen een waar prachtige natuur: met bossen, meren en uitgestrekte stranden.
Ook worden de landen vaak in combinatie genoemd met Rusland. Maar dat is in werkelijkheid onterecht. Estland, Letland en Litouwen liggen geografisch gezien dicht bij Rusland, maar op gebied van cultuur (en de taal) zijn ze totaal verschillend. De inwoners van de Baltische Staten zijn trots op hun cultureel-historisch erfgoed. De onafhankelijkheid van de Sovjet-Unie in 1991 was hierin een grote mijlpaal. Hoewel de overheersing lang heeft geduurd, heeft het nauwelijks de cultuur beïnvloed. Elk land heeft haar eigen identiteit weten te behouden. De Russische taal is daar simpelweg aan toegevoegd.
De Baltische Staten zijn meer dan een bezoek waard en hebben vele verhalen te vertelen, reist u met ons mee?

Informatie over Baltische Staten

Tijdsverschil
+1 uur
Vlag
Valuta

De drie Baltische Staten: Estland, Letland en Litouwen liggen in het noordoosten van Europa. Zij grenzen aan Rusland en de Baltische zee. De landen zijn een republiek en sinds 1991, na annexatie van Rusland, een eigen staat. Het zijn dunbevolkte landen met veel natuur, een eigen cultuur en taal.