Maatwerkreis Israël Fam. Van Trierum o.l.v. Ds. H. Burggraaf

Ontdek het bijzondere land Israël en ga mee op reis. Maak kennis met de Bijbelse geschiedenis, de Joodse cultuur, maar zeker ook met de fraaie natuur die dit land te bieden heeft. Van groen Galilea tot aan de droge Negev woestijn. We gaan wandelen op de Berg der Zaligsprekingen, de kloof van Engedi en Ein Avdat, varen over het meer van Galilea en drijven in de Dode Zee. En natuurlijk brengen we een uitgebreid bezoek aan de stad Jeruzalem.

Over deze reis

Ontdek het bijzondere land Israël en ga mee op reis. Maak kennis met de Bijbelse geschiedenis, de Joodse cultuur, maar zeker ook met de fraaie natuur die dit land te bieden heeft. Van groen Galilea tot aan de droge Negev woestijn. We gaan wandelen op de Berg der Zaligsprekingen, de kloof van Engedi en Ein Avdat, varen over het meer van Galilea en drijven in de Dode Zee. En natuurlijk brengen we een uitgebreid bezoek aan de stad Jeruzalem.

Verhalen over deze reis

Bestemming

Algemene informatie

De huidige staat Israël is opgericht in 1948. Het land, ongeveer half zo groot als Nederland, ligt in het Midden-Oosten en grenst aan de Middellandse Zee, Libanon, Syrië, Jordanië, Westelijke Jordaanoever en Egypte. Het is een klein maar zeer divers land. Het hoogste punt is de noordelijke berg Meron (1200 m), het laagste punt is de Dode Zee. Dit is ruim 400 meter onder zeeniveau en daarmee ook de laagste gelegen plek op aarde . Het landschap bestaat uit groene heuvels in Galilea tot woeste kloven in de Negev woestijn. Israël is de bakermat van twee van de drie monotheïstische wereldgodsdiensten: Jodendom en Christendom. Beiden beschouwen Jeruzalem als heilige stad. Ook in de Islam wordt Jeruzalem als een heilige plek beschouwd. Bijna 75% van de bevolking in Israël is Joods en hiervan behoort zeker 10% tot de Ultra Orthodoxe Joden. Ruim 20% van de bevolking is Arabisch en veelal Moslim, al zijn er zeker ook Christenen. Naast de prachtige natuur die Israël biedt, is er natuurlijk heel veel te zien op cultureel en vooral Bijbels vlak. Denk daarbij aan de vele kerken, tempels en moskeeën, de oude stadsmuren in Jeruzalem of de uitgebreide opgravingen van Caesarea en Bet-Sean.

Informatie over Israël

Tijdsverschil
+1 uur
Vlag
Valuta

Op de kaart

Uitgebreide informatie over Israël

Taal

De officiële talen zijn Hebreeuws (of Ivriet) en Arabisch., waarvan Hebreeuws het meest gesproken wordt. De meeste inwoners spreken ook Engels, dat een belangrijke taal is voor het onderhouden van externe relaties. De bewegwijzering is in zowel het Hebreeuws als het Engels.

Beste reistijd, weer en klimaat

Het voor- en najaar zijn de beste periodes voor een bezoek aan Israël. Het weer is dan over het algemeen heerlijk: regenen doet het weinig en de temperatuur is aangenaam.
Het klimaat verschilt sterk per streek: van gematigd tot subtropisch. De zomerperiode is heet en droog, de wintertijd mild en vochtiger. Toch regent het over het algemeen te weinig in Israël en wordt het waterpeil in het Meer van Tiberias, de Dode Zee en de Jordaan steeds lager.
In de Negev en Eilat is het vrijwel het hele jaar door zonnig en warm. In Jeruzalem daarentegen, kan het in de winter koud zijn en heel soms zelfs sneeuwen omdat het op 800 m. hoogte ligt. In de heuvels van Galilea, het noorden, is het zomers vaak klam en warm zijn en zijn de winters nat. Op de berg Hermon kan er ‘s winters zelfs geskied worden.

Eten & drinken

De bevolking van Israël is afkomstig uit meer dan 80 verschillende landen. Deze smeltkroes van culturen zorgt voor een keur aan internationale restaurants, vrijwel allen met een oosters tintje. Joodse restaurants en hotels bereiden de maaltijden bijna allemaal “Koosjer”. Volgens de spijswetten mag niet alles worden gegeten, waaronder varkensvlees en schelpdieren. Ook is het niet toegestaan om zuivelproducten te serveren in combinatie met vlees. Koffie met melk na een vleesmaaltijd wordt als onrein gezien. Een aantal bekende Israëlische gerechten zijn: Kebab (stukjes rund- en/of schapenvlees), Shaslik (geroosterd vlees op spiesen), Humus (een saus van kikkererwten) en Falaffel (gefrituurde hummusballetjes). Voorgerechten zijn vaak een mix van pitabrood, salades, olijven, pepertjes of ingelegde augurken. Het Israëlische ontbijt is overvloedig en in de meeste hotels koosjer geserveerd als buffet. Kraanwater kan gedronken worden, maar heeft een sterke chloorsmaak. Er wordt aangeraden om flessenwater te drinken.

Wist u dat

- Jaarlijks honderdduizenden briefjes in de Klaagmuur worden achtergelaten die twee keer per jaar door de opperrabbijn verwijderd worden?
- Jericho de oudste permanent bewoonde stad ter wereld is?
- Een Israëli gemiddeld 10kg humus per jaar eet?
- Israël meer dan 150 natuurreservaten telt?

Dagprogramma

dag
1

MA: Heenreis

Vlucht van Amsterdam naar Tel-Aviv. We rijden door de Negev-woestijn naar het hotel in Yeruham, waar we 's avonds aankomen.

dag
2

DI: Negev-Dode Zee

We beginnen de dag met een wandeling in de diepe kloof van Ein Avdat, daarna bezoeken we de opgraving Tel Avdat. We rijden verder naar Kibboets Sde Boker, waar Ben Gurion zich vestigde in 1952. De reis gaat verder in de richting van de Dode Zee met een korte stop bij Zoar. (Gen.19). Na het inchecken in ons hotel kunnen we hier drijven, dineren en overnachten.

dag
3

Wo: Dode Zee-Jeruzalem

We vertrekken vroeg in de richting van Jeruzalem. Onderweg bezoeken we:
- Massada; een Fort/paleis van Herodes de Grote.
- Ein Gedi, de steenbokjesbron; een oase in de woestijn van Judea; (1 Sam.24:3)
- De doopplaats bij de Jordaan waar Johannes de Heere Jezus heeft gedoopt.
We rijden door naar Jeruzalem waar we nog een stop maken bij een uitzichtpunt op de Herdersvelden (bij Ramat Rachel). Dan door het hotel om te dineren en te overnachten bij de zusters.

dag
4

DO: Oude Stad

We beginnen de eerste dag in Jeruzalem met een bezoek aan de tempelberg, daarna maken we een Bar Mitswa viering mee en volgen we een rondleiding door de Westernwall tunnel. De middag brengen we door in de Joodse wijk (Cardo, Hurva synagoge, Tempelinstituut). Verder is er gelegenheid om de souk (lokale winkel/marktstraat) te bezoeken. In de avond naar de Sound & Light show bij de Citadel. Eventueel met met taxi’s terug.

dag
5

VR: Jeruzalem

We beginnen de dag met een bezoek aan het Holocaustmuseum: Yad Vashem. bezoeken. Daarna terug naar het hotel om thuisblijvers op te halen. Na de lunch bezoeken we de Stad van David (Film & Hizkiatunnel & Siloambron). We wandelen terug van de Mestpoort door het Kidrondal. Aan het einde van de dag maken we samen het begin van de Sabbat mee.

dag
6

ZA: Sabbat

In de morgen bezoeken de Graftuin waar we met elkaar een korte viering houden (rond 10.30 uur). In de middag/avond maken een dienst mee in een Messias belijdende gemeente.

dag
7

ZO: Jeruzalem Olijfberg

We beginnen de dag op de Olijfberg en wandelen naar beneden langs Dominus Flevit (Mat.23:37) en Gethsemané. Bethesda, St. Anna church, Lithostrotos, over de Via Dolorosa naar de Heilige Grafkerk. We bezoeken het Davidsonmuseum (rond de tempelberg).

dag
8

MA: Jeruzalem-Tiberias

Vandaag verlaten we Jeruzalem en rijden in de richting van Tiberias. Onderweg bezoeken we Genesisland, waar we een ritje op een kameel maken en op bezoek gaan in de tent van Abraham. Daar bakken we een pitabroodje. Daarna zoeken we de stilte bij Wadi Qelt (met het St Georgesklooster). Na de lunch rijden we verder naar de warmwaterbronnen van Gan Hashelosha waar we kunnen zwemmen. We dineren en overnachten in Tiberias

dag
9

DI: Rondom het meer van Galilea

We beginnen de dag op de Arbel, waar we een prachtig overzicht hebben op het meer en de omgeving. We bezoeken vervolgens de volgende plaatsen: de Berg van de Zaligsprekingen, Het Primaatskerkje met het standbeeld van Petrus (Joh.21) en/of Tabga, de plaats van de broodvermenigvuldiging. Vervolgens rijden we naar Kapernaüm. We sluiten de dag af met een boottocht over het meer. Deze dag als lunch Petrus via aan het water!

dag
10

WO: Bronnen van de Jordaan

‘s Morgens bezoeken we Nazareth Village, een verrassend museum waar oude tijden herleven Vervolgens rijden we voor een wandeling naar Tel Dan (1 Kon.12) 's Middags maken we een korte wandeling bij Banias, de bron van de Jordaan. We rijden over de Golanhoogten terug naar ons hotel in Tiberias. Onderweg bezoeken we Gamla, een prachtig natuurreservaat met historische/archeologische betekenis.

dag
11

DO: Laatste excursie dag en terugreis

We verlaten Tiberias en rijden richting de kust. Eerst bezoeken we Akko, een oude kruisvaarderstad. Dan gaan we bezoeken of de berg Karmel (Muhraqa) Standbeeld van Elia. (1Kon.18:19) of één van de opgravingen van Megiddo of Zippori. Bij voldoende tijd nog een bezoek aan Caesarea. Dan door naar de luchthaven voor de vlucht naar Amsterdam (20.45 vertrek vlucht).

Accommodaties

Desert Iris****

Yerucham Negev, Israël
Desert Iris Hotel ligt prachtig in de Negev woestijn en is van alle gemakken voorzien. Er is een mooi zwembad, een fitnesscentrum, een tuin, een gemeenschappelijke lounge en een terras. Er is een bar en restaurant en gratis WiFi in alle ruimtes. Alle kamers van het hotel zijn voorzien van airconditioning, een flatscreen-tv, een eigen badkamer en een patio met uitzicht op de tuin. Alle kamers zijn voorzien van een kluisje.

Meer over deze accommodatie

In de accommodatie
Lounge
Zwembad
WIFI
Fitness
Bar
Restaurant
24 uurs receptie
In de kamer
Airco
TV
Badkamer
WIFI op de kamer
Kluisje - gratis
Telefoon
In de buurt
Natuurlijk gelegen

Leonardo Club Dead Sea****

Dode Zee, Israël
Het Leonardo Club hotel ligt aan de Dode Zee en beschikt over vele kamers. Er is een zwembad, spa, fitness, restaurant en bar. De kamers zijn zeer comfortabel met eigen badkamer, koelkastje, minibar, koffie-/theefaciliteiten en televisie. Er is wifi aanwezig in het hotel.

Meer over deze accommodatie

In de accommodatie
Lounge
Zwembad
WIFI
Fitness
Bar
Restaurant
Wellness
Lift
24 uurs receptie
In de kamer
Airco
TV
Badkamer
WIFI op de kamer
Minibar
Koffie en thee
Telefoon
In de buurt
Strand
Natuurlijk gelegen

Hotel Golan****

Tiberias, Israël
Hotel Golan is mooi hotel, hoog in Tiberias gelegen. Het hotel heeft een fantastisch uitzicht op het meer van Tiberias en beschikt over een mooie tuin met buitenzwembad en een apart terras. Verder een ruime lobby met bar, een restaurant en een fitnessruimte.
De kamers beschikken over airco, telefoon, televisie en wifi.

Meer over deze accommodatie

In de accommodatie
Zwembad
WIFI
Fitness
Bar
Restaurant
Wellness
Wasservice
Rookvrij hotel
In de kamer
Airco
TV
Badkamer
WIFI op de kamer
Minibar
Telefoon
In de buurt
Historisch centrum

Vervoer

Uw heenreis
Vlucht
Amsterdam
14:00
Tel Aviv
19:35
Uw terugreis
Vlucht
Tel Aviv
20:45
Amsterdam
00:45

Vertrekdata

Inbegrepen

 • Vliegreis met Transavia
 • Luchthavenbelasting en Brandstoftoeslag (onder voorbehoud van wijzigingen)
 • 1 stuks ruimbagage 20 kg
 • Vervoer ter plaatse
 • Verblijf in 3 of 4 sterren accommodatie o.b.v. 2-persoonskamer met ontbijt en diner
 • Lunches
 • Excursie- en entreegelden
 • Nederlandssprekende gids
 • Fooienbedrag l

Niet inbegrepen

 • Toeslag 1-persoonskamer 500,-
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering
 • Bijdrage Calamiteitenfonds 2,50 per boeking
 • Bijdrage SGR 5,- p.p.
 • Lunches op de 2 reisdagen
 • Drankjes en persoonlijke uitgaven -5 Overnachtingen Half Pension

Overige informatie

Het paspoort dient bij terugkomst uit Israel nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.

Kijk voor de laatste informatie m.b.t. inreisbepalingen voor Israël op: https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/israel

Conform de ANVR Voorwaarden heeft DrieTour het recht tot 20 dagen voor vertrek toeslagen tot 8% van de reissom door te belasten voor een verhoging van de kostprijs van brandstof, andere energiebronnen, belastingen, verhoging van derden en wisselkoers. Kijk bij de aanvullende voorwaarden op onze site voor verdere toelichting.

Reisleiding