Maatwerkreis Israël o.l.v. Dhr. B. Wagemakers

Ontdek het bijzondere land Israël en ga mee op reis. Maak kennis met de cultuur en Bijbelse historie, maar zeker ook met de fraaie natuur die dit land te bieden heeft. Van het droge gebied bij de Dode Zee en de groene kuststrook. En verblijf in de interessante stad Jeruzalem. Je zult er ogen te kort komen.

Over deze reis

Ontdek het bijzondere land Israël en ga mee op reis. Maak kennis met de cultuur en Bijbelse historie, maar zeker ook met de fraaie natuur die dit land te bieden heeft. Van het droge gebied bij de Dode Zee en de groene kuststrook. En verblijf in de interessante stad Jeruzalem. Je zult er ogen te kort komen.

Verhalen over deze reis

Bestemming

Algemene informatie

De huidige staat Israël is opgericht in 1948. Het land, ongeveer half zo groot als Nederland, ligt in het Midden-Oosten en grenst aan de Middellandse Zee, Libanon, Syrië, Jordanië, Westelijke Jordaanoever en Egypte. Het is een klein maar zeer divers land. Het hoogste punt is de noordelijke berg Meron (1200 m), het laagste punt is de Dode Zee. Dit is ruim 400 meter onder zeeniveau en daarmee ook de laagste gelegen plek op aarde . Het landschap bestaat uit groene heuvels in Galilea tot woeste kloven in de Negev woestijn. Israël is de bakermat van twee van de drie monotheïstische wereldgodsdiensten: Jodendom en Christendom. Beiden beschouwen Jeruzalem als heilige stad. Ook in de Islam wordt Jeruzalem als een heilige plek beschouwd. Bijna 75% van de bevolking in Israël is Joods en hiervan behoort zeker 10% tot de Ultra Orthodoxe Joden. Ruim 20% van de bevolking is Arabisch en veelal Moslim, al zijn er zeker ook Christenen. Naast de prachtige natuur die Israël biedt, is er natuurlijk heel veel te zien op cultureel en vooral Bijbels vlak. Denk daarbij aan de vele kerken, tempels en moskeeën, de oude stadsmuren in Jeruzalem of de uitgebreide opgravingen van Caesarea en Bet-Sean.

Informatie over Israël

Tijdsverschil
+1 uur
Vlag
Valuta

Op de kaart

Uitgebreide informatie over Israël

Taal

De officiële talen zijn Hebreeuws (of Ivriet) en Arabisch., waarvan Hebreeuws het meest gesproken wordt. De meeste inwoners spreken ook Engels, dat een belangrijke taal is voor het onderhouden van externe relaties. De bewegwijzering is in zowel het Hebreeuws als het Engels.

Beste reistijd, weer en klimaat

Het voor- en najaar zijn de beste periodes voor een bezoek aan Israël. Het weer is dan over het algemeen heerlijk: regenen doet het weinig en de temperatuur is aangenaam.
Het klimaat verschilt sterk per streek: van gematigd tot subtropisch. De zomerperiode is heet en droog, de wintertijd mild en vochtiger. Toch regent het over het algemeen te weinig in Israël en wordt het waterpeil in het Meer van Tiberias, de Dode Zee en de Jordaan steeds lager.
In de Negev en Eilat is het vrijwel het hele jaar door zonnig en warm. In Jeruzalem daarentegen, kan het in de winter koud zijn en heel soms zelfs sneeuwen omdat het op 800 m. hoogte ligt. In de heuvels van Galilea, het noorden, is het zomers vaak klam en warm zijn en zijn de winters nat. Op de berg Hermon kan er ‘s winters zelfs geskied worden.

Eten & drinken

De bevolking van Israël is afkomstig uit meer dan 80 verschillende landen. Deze smeltkroes van culturen zorgt voor een keur aan internationale restaurants, vrijwel allen met een oosters tintje. Joodse restaurants en hotels bereiden de maaltijden bijna allemaal “Koosjer”. Volgens de spijswetten mag niet alles worden gegeten, waaronder varkensvlees en schelpdieren. Ook is het niet toegestaan om zuivelproducten te serveren in combinatie met vlees. Koffie met melk na een vleesmaaltijd wordt als onrein gezien. Een aantal bekende Israëlische gerechten zijn: Kebab (stukjes rund- en/of schapenvlees), Shaslik (geroosterd vlees op spiesen), Humus (een saus van kikkererwten) en Falaffel (gefrituurde hummusballetjes). Voorgerechten zijn vaak een mix van pitabrood, salades, olijven, pepertjes of ingelegde augurken. Het Israëlische ontbijt is overvloedig en in de meeste hotels koosjer geserveerd als buffet. Kraanwater kan gedronken worden, maar heeft een sterke chloorsmaak. Er wordt aangeraden om flessenwater te drinken.

Wist u dat

- Jaarlijks honderdduizenden briefjes in de Klaagmuur worden achtergelaten die twee keer per jaar door de opperrabbijn verwijderd worden?
- Jericho de oudste permanent bewoonde stad ter wereld is?
- Een Israëli gemiddeld 10kg humus per jaar eet?
- Israël meer dan 150 natuurreservaten telt?

Dagprogramma

dag
1

ZA: Heenreis

Vliegreis van Amsterdam naar Tel Aviv (met overstap in Istanbul) en transfer naar Jeruzalem.

dag
2

ZO: Olijfberg en Oude Stad

Op ontdekking in Jeruzalem: Christelijke wijk, Olijfberg, Getsemané, Church of all Nations, Via Dolorosa, Heilig Grafkerk, Souk, Damascuspoort.

dag
3

MA: Excursiedag

Caesarea, Jaffa en Tel Aviv. Deze dag is er een bus en gids.

dag
4

DI: Joodse wijk

Tempelplein, Klaagmuur, Cardo, Wandeling over de daken.(Video-opdracht).

dag
5

WO: Excursiedag

Massada (heel vroeg), Dode Zee, Engedi, Qumran. Deze dag is er een bus en gids.

dag
6

DO: Jeruzalem

Geen programma

dag
7

VR: West-Jeruzalem

Bezoek aan Yad Vashem, het Gedachteniscentrum van de Holocaust.

dag
8

ZA: Terugreis

Transfer naar Ben Gurion Airport en terugvlucht naar Nederland (met overstap in Istanbul).

Accommodaties

Abraham Hostel**

Jeruzalem, Israël
Het Abraham Hostel Jerusalem heeft een gunstige ligging tegeonover tram- en bushalte, op loopafstand van de oude stad en vlakbij de markt Mahne Yehuda. Het biedt kamers en slaapzalen met airconditioning en er is gratis WiFi beschikbaar. De kamers beschikken over een eigen badkamer. De slaapzalen zijn voorzien van eigen kluisjes. Er kan gebruik gemaakt worden van een dakterras.

Het is mogelijk om ontbijt bij te boeken. Dineren kan niet.
Naast het hostel ligt de bijbehorende bar.Meer over deze accommodatie

In de accommodatie
WIFI
Bar
24 uurs receptie
In de kamer
Airco
Badkamer
Kluisje te huur
In de buurt
Historisch centrum

Vervoer

Uw heenreis
Vlucht deel 1
Amsterdam
12:00
Istanbul
17:20
Tussenstop
1h
Vlucht deel 2
Istanbul
18:20
Tel Aviv
19:20
Uw terugreis
Vlucht deel 1
Tel Aviv
12:20
Istanbul
15:40
Tussenstop
3h
Vlucht deel 2
Istanbul
19:35
Amsterdam
21:15

Vertrekdata

Inbegrepen

 • Vliegreis met Turkish Airlines incl. luchthavenbelastingen (onder voorbehoud van wijzigingen)
 • Ruimbagage 20 kg
 • Transfers van/naar luchthaven Ben Gurion
 • Vervoer ter plaatse op 2 excursiedagen
 • Verblijf in hostel o.b.v. 4 - en 5-persoonskamer met ontbijt
 • Excursie- en entreegelden op 2 dagen
 • Nederlandssprekende gids op 2 dagen

Niet inbegrepen

 • Toeslag 1-persoonskamer 390,-
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering
 • Bijdrage Calamiteitenfonds
 • Bijdrage SGR
 • Lunches
 • Diners
 • Overige excursies
 • Fooiengeld

Overige informatie

Reisleiding