Maatwerkreis Israël o.l.v. Ds .K.J. Kaptein

Ontdek het bijzondere land Israël en ga mee op reis. Maak kennis met de cultuur en Bijbelse historie, maar zeker ook met de fraaie natuur die dit land te bieden heeft. Van het droge gebied in Judea en bij de Dode Zee tot aan groen Galilea. En natuurlijk bezoekt u ook uitgebreid de interessante stad Jeruzalem. U zult er ogen te kort komen.

Over deze reis

Ontdek het bijzondere land Israël en ga mee op reis. Maak kennis met de cultuur en Bijbelse historie, maar zeker ook met de fraaie natuur die dit land te bieden heeft. Van het droge gebied in Judea en bij de Dode Zee tot aan groen Galilea. En natuurlijk bezoekt u ook uitgebreid de interessante stad Jeruzalem. U zult er ogen te kort komen.

Verhalen over deze reis

Bestemming

Algemene informatie

De huidige staat Israël is opgericht in 1948. Het land, ongeveer half zo groot als Nederland, ligt in het Midden-Oosten en grenst aan de Middellandse Zee, Libanon, Syrië, Jordanië, Westelijke Jordaanoever en Egypte. Het is een klein maar zeer divers land. Het hoogste punt is de noordelijke berg Meron (1200 m), het laagste punt is de Dode Zee. Dit is ruim 400 meter onder zeeniveau en daarmee ook de laagste gelegen plek op aarde . Het landschap bestaat uit groene heuvels in Galilea tot woeste kloven in de Negev woestijn. Israël is de bakermat van twee van de drie monotheïstische wereldgodsdiensten: Jodendom en Christendom. Beiden beschouwen Jeruzalem als heilige stad. Ook in de Islam wordt Jeruzalem als een heilige plek beschouwd. Bijna 75% van de bevolking in Israël is Joods en hiervan behoort zeker 10% tot de Ultra Orthodoxe Joden. Ruim 20% van de bevolking is Arabisch en veelal Moslim, al zijn er zeker ook Christenen. Naast de prachtige natuur die Israël biedt, is er natuurlijk heel veel te zien op cultureel en vooral Bijbels vlak. Denk daarbij aan de vele kerken, tempels en moskeeën, de oude stadsmuren in Jeruzalem of de uitgebreide opgravingen van Caesarea en Bet-Sean.

Informatie over Israël

Tijdsverschil
+1 uur
Vlag
Valuta

Op de kaart

Uitgebreide informatie over Israël

Taal

De officiële talen zijn Hebreeuws (of Ivriet) en Arabisch., waarvan Hebreeuws het meest gesproken wordt. De meeste inwoners spreken ook Engels, dat een belangrijke taal is voor het onderhouden van externe relaties. De bewegwijzering is in zowel het Hebreeuws als het Engels.

Beste reistijd, weer en klimaat

Het voor- en najaar zijn de beste periodes voor een bezoek aan Israël. Het weer is dan over het algemeen heerlijk: regenen doet het weinig en de temperatuur is aangenaam.
Het klimaat verschilt sterk per streek: van gematigd tot subtropisch. De zomerperiode is heet en droog, de wintertijd mild en vochtiger. Toch regent het over het algemeen te weinig in Israël en wordt het waterpeil in het Meer van Tiberias, de Dode Zee en de Jordaan steeds lager.
In de Negev en Eilat is het vrijwel het hele jaar door zonnig en warm. In Jeruzalem daarentegen, kan het in de winter koud zijn en heel soms zelfs sneeuwen omdat het op 800 m. hoogte ligt. In de heuvels van Galilea, het noorden, is het zomers vaak klam en warm zijn en zijn de winters nat. Op de berg Hermon kan er ‘s winters zelfs geskied worden.

Eten & drinken

De bevolking van Israël is afkomstig uit meer dan 80 verschillende landen. Deze smeltkroes van culturen zorgt voor een keur aan internationale restaurants, vrijwel allen met een oosters tintje. Joodse restaurants en hotels bereiden de maaltijden bijna allemaal “Koosjer”. Volgens de spijswetten mag niet alles worden gegeten, waaronder varkensvlees en schelpdieren. Ook is het niet toegestaan om zuivelproducten te serveren in combinatie met vlees. Koffie met melk na een vleesmaaltijd wordt als onrein gezien. Een aantal bekende Israëlische gerechten zijn: Kebab (stukjes rund- en/of schapenvlees), Shaslik (geroosterd vlees op spiesen), Humus (een saus van kikkererwten) en Falaffel (gefrituurde hummusballetjes). Voorgerechten zijn vaak een mix van pitabrood, salades, olijven, pepertjes of ingelegde augurken. Het Israëlische ontbijt is overvloedig en in de meeste hotels koosjer geserveerd als buffet. Kraanwater kan gedronken worden, maar heeft een sterke chloorsmaak. Er wordt aangeraden om flessenwater te drinken.

Wist u dat

- Jaarlijks honderdduizenden briefjes in de Klaagmuur worden achtergelaten die twee keer per jaar door de opperrabbijn verwijderd worden?
- Jericho de oudste permanent bewoonde stad ter wereld is?
- Een Israëli gemiddeld 10kg humus per jaar eet?
- Israël meer dan 150 natuurreservaten telt?

Dagprogramma

dag
1

WO: Heenreis

Vlucht Amsterdam-Tel Aviv (met Transavia), transfer naar uw hotel in Tiberias.

dag
2

DO: Meer van Tiberias

U maakt een mooie boottocht op het Meer van Galilea en vervolgens gaat u met de bus naar de Berg van de Zaligsprekingen, de plek waar Jezus zijn beroemde Bergrede heeft uitgesproken. U wandelt verder naar Tabcha. Ook bezoekt u nog de resten van het dorp Kapernaum, met het huis van Petrus en de Synagoge.

dag
3

VR: Dagtocht naar het Noorden

Vandaag maakt u een dagtocht naar het noorden. U maakt een wandeling bij een van de bronnen van de Jordaan, bij Tel Dan. Na de wandeling maakt u een rondrit over de Golan hoogvlakte en vervolgens bezoekt u Gamla, het Massada van het Noorden. Dan terug naar Tiberias.

dag
4

ZA: Tiberias-Jeruzalem

We rijden naar Kana (Joh2). Daarna bezoeken we de grote basiliek van de aankondiging in Nazareth. We genieten van het prachtige uitzicht over de Jizreëlvallei, vanaf de steilte waar men Jezus vanaf wilde werpen (ebel Qasaf). Wij bezoeken indien mogelijk de Bijbelse plaatsen Silo en Bethel en gaan daarna op naar Jeruzalem.

dag
5

ZO: Jeruzalem

’s Morgens een kerkdienst in het hotel. In de middag wandelen we naar het Hinnomdal, net buiten de oude stad en daar verzorgen we een bijbelstudie over dit dal. Een plaats met een vreselijk verleden en toch ook een plaats waar een bijzonder belofte voor in de Bijbel staat. We zingen, mediteren en vertellen over de tijd van koning Hizkia en wijzen op sporen die er uit die tijd te vinden zijn.

dag
6

MA: Oude Stad en Yad Vashem

’s Morgens brengt de bus u naar Klaagmuur en u maakt daar de Bar Mitswa-viering mee. Hopelijk kunnen we ook nog even het Tempelplein op, voordat we naar de Bar Mitswa-viering gaan. Vervolgens maakt u een korte wandeling door de Nieuwe Joodse wijk in de Oude stad: de Cardo, het Cenakulum, het Graf van David. ’s Middags naar Yad Vashem, het Gedachteniscentrum van de Holocaust.

dag
7

DI: Oude Stad

We worden afgezet op de Olijfberg. Vanaf de Olijfberg hebben we een schitterend uitzicht over de oude stad. We wandelen via Dominus Flevit (Luk19:41) naar Gethsemané. We staan stil bij de bange worsteling van Christus op deze bijzondere plek. We gaan door het Kidrondal en via de Leeuwenpoort de oude stad binnen. We bezoeken Bethesda, zingen in de St. Anna Church en wandelen over de Via Dolorosa tot aan de Heilig Grafkerk. Tenslotte brengen we een bezoek aan de Graftuin, waar we mediteren en zingen over Christus de Levensvorst.

dag
8

WO: Dagtocht Dode Zee

We bezoeken al vroeg de doopplaats aan de Jordaan, Bethabara (Qasr el Yahud). We rijden langs de Dode Zee en gaan met de kabelbaan omhoog naar Massada, uniek gelegen hoog boven de Dode Zee. Er is gelegenheid om te drijven in de Dode Zee. Bij Engedi maken we een prachtige wandeling naar de Shulamit-watervallen. Tenslotte rijden we via Qumran terug naar Jeruzalem.

dag
9

DO: Terugreis

Onderweg naar de luchthaven brengt u een bezoek aan Jaffa, het oude Joppe. Na dit bezoek en wat vrije tijd transfer naar de luchthaven en terugvlucht naar Amsterdam.

Accommodaties

Hotel King Solomon Tiberias****

Tiberias, Israël
Dit moderne hotel ligt hoog boven het meer van Tiberias met prachtig uitzicht op het meer. Het hotel beschikt over een groot terras met zwembad, fitness, bar en restaurant. Alle kamers zijn voorzien van airconditioning, een eigen badkamer, televisie, kleine koelkast en waterkoker om koffie of thee te maken. Er is gratis wifi beschikbaar.

Meer over deze accommodatie

In de accommodatie
Lounge
Zwembad
WIFI
Fitness
Bar
Restaurant
Lift
24 uurs receptie
In de kamer
Airco
TV
Badkamer
WIFI op de kamer
Minibar
Koffie en thee
Telefoon
In de buurt
Goede uitvalsbasis

Hotel Caesar Premier Jerusalem****

Jeruzalem, Israël
Hotel Caesar Jerusalem heeft een mooie, ruime lobby, diverse liften, een restaurant, kleine winkel en 150 ruime kamers voorzien van televisie, mini-koelkast, koffie- en theefaciliteiten en gratis wifi. Op het dak van het hotel bevindt zich een klein zwembad, dat geopend is in de zomermaanden. Het hotel ligt aan het einde van de Jaffastreet,met een tramhalte vlakbij de ingang. Het ligt op loopafstand van Machne Yehuda. Naar de oude stad is het ongeveer 30 minuten lopen.

Meer over deze accommodatie

In de accommodatie
Zwembad
WIFI
Bar
Restaurant
Wellness
Wasservice
Rookvrij hotel
In de kamer
Airco
TV
Badkamer
WIFI op de kamer
Koffie en thee
In de buurt
In stadscentrum

Vervoer

Uw heenreis
Vlucht
Amsterdam
12:40
Tel Aviv
18:15
Uw terugreis
Vlucht
Tel Aviv
19:30
Amsterdam
23:45

Vertrekdata

Inbegrepen

 • Vliegreis met Transavia incl. luchthavenbelastingen (onder voorbehoud van wijzigingen)
 • Ruimbagage 20 kg
 • Vervoer ter plaatse
 • Verblijf in 3 of 4 sterren accommodatie o.b.v. 2-persoonskamer met ontbijt en diner
 • Lunches
 • Excursie- en entreegelden
 • Nederlandssprekende gids
 • Fooien
 • Headsets gedurende de reis

Niet inbegrepen

 • Toeslag 1-persoonskamer 540,-
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering
 • Bijdrage Calamiteitenfonds
 • Bijdrage SGR
 • Lunch op dag 1 en 9
 • Persoonlijke uitgaven

Overige informatie

De minimale groepsgrootte voor deze reissom is 36 personen.

Het paspoort dient bij terugkomst uit Israël nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.

Kijk voor de laatste inreisbepalingen op: https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/israel

Conform de ANVR Voorwaarden heeft DrieTour het recht tot 20 dagen voor vertrek toeslagen tot 8% van de reissom door te belasten voor een verhoging van de kostprijs van brandstof, andere energiebronnen, belastingen, verhoging van derden en wisselkoers. Kijk bij de aanvullende voorwaarden op onze site voor verdere toelichting.

Reisleiding