Maatwerkreis Israël kerken Den Ham

Ontdek het bijzondere land Israël en ga mee op reis. Maak kennis met de cultuur en Bijbelse historie, maar zeker ook met de fraaie natuur die dit land te bieden heeft. Van het droge gebied bij de Dode Zee tot aan groen Galilea en natuurlijk bezoekt u ook de interessante stad Jeruzalem. U zult er ogen te kort komen.

Over deze reis

Ontdek het bijzondere land Israël en ga mee op reis. Maak kennis met de cultuur en Bijbelse historie, maar zeker ook met de fraaie natuur die dit land te bieden heeft. Van het droge gebied bij de Dode Zee tot aan groen Galilea en natuurlijk bezoekt u ook de interessante stad Jeruzalem. U zult er ogen te kort komen.

Verhalen over deze reis

Bestemming

Algemene informatie

De huidige staat Israël is opgericht in 1948. Het land, ongeveer half zo groot als Nederland, ligt in het Midden-Oosten en grenst aan de Middellandse Zee, Libanon, Syrië, Jordanië, Westelijke Jordaanoever en Egypte. Het is een klein maar zeer divers land. Het hoogste punt is de noordelijke berg Meron (1200 m), het laagste punt is de Dode Zee. Dit is ruim 400 meter onder zeeniveau en daarmee ook de laagste gelegen plek op aarde . Het landschap bestaat uit groene heuvels in Galilea tot woeste kloven in de Negev woestijn. Israël is de bakermat van twee van de drie monotheïstische wereldgodsdiensten: Jodendom en Christendom. Beiden beschouwen Jeruzalem als heilige stad. Ook in de Islam wordt Jeruzalem als een heilige plek beschouwd. Bijna 75% van de bevolking in Israël is Joods en hiervan behoort zeker 10% tot de Ultra Orthodoxe Joden. Ruim 20% van de bevolking is Arabisch en veelal Moslim, al zijn er zeker ook Christenen. Naast de prachtige natuur die Israël biedt, is er natuurlijk heel veel te zien op cultureel en vooral Bijbels vlak. Denk daarbij aan de vele kerken, tempels en moskeeën, de oude stadsmuren in Jeruzalem of de uitgebreide opgravingen van Caesarea en Bet-Sean.

Informatie over Israël

Tijdsverschil
+1 uur
Vlag
Valuta

Op de kaart

Uitgebreide informatie over Israël

Taal

De officiële talen zijn Hebreeuws (of Ivriet) en Arabisch., waarvan Hebreeuws het meest gesproken wordt. De meeste inwoners spreken ook Engels, dat een belangrijke taal is voor het onderhouden van externe relaties. De bewegwijzering is in zowel het Hebreeuws als het Engels.

Beste reistijd, weer en klimaat

Het voor- en najaar zijn de beste periodes voor een bezoek aan Israël. Het weer is dan over het algemeen heerlijk: regenen doet het weinig en de temperatuur is aangenaam.
Het klimaat verschilt sterk per streek: van gematigd tot subtropisch. De zomerperiode is heet en droog, de wintertijd mild en vochtiger. Toch regent het over het algemeen te weinig in Israël en wordt het waterpeil in het Meer van Tiberias, de Dode Zee en de Jordaan steeds lager.
In de Negev en Eilat is het vrijwel het hele jaar door zonnig en warm. In Jeruzalem daarentegen, kan het in de winter koud zijn en heel soms zelfs sneeuwen omdat het op 800 m. hoogte ligt. In de heuvels van Galilea, het noorden, is het zomers vaak klam en warm zijn en zijn de winters nat. Op de berg Hermon kan er ‘s winters zelfs geskied worden.

Eten & drinken

De bevolking van Israël is afkomstig uit meer dan 80 verschillende landen. Deze smeltkroes van culturen zorgt voor een keur aan internationale restaurants, vrijwel allen met een oosters tintje. Joodse restaurants en hotels bereiden de maaltijden bijna allemaal “Koosjer”. Volgens de spijswetten mag niet alles worden gegeten, waaronder varkensvlees en schelpdieren. Ook is het niet toegestaan om zuivelproducten te serveren in combinatie met vlees. Koffie met melk na een vleesmaaltijd wordt als onrein gezien. Een aantal bekende Israëlische gerechten zijn: Kebab (stukjes rund- en/of schapenvlees), Shaslik (geroosterd vlees op spiesen), Humus (een saus van kikkererwten) en Falaffel (gefrituurde hummusballetjes). Voorgerechten zijn vaak een mix van pitabrood, salades, olijven, pepertjes of ingelegde augurken. Het Israëlische ontbijt is overvloedig en in de meeste hotels koosjer geserveerd als buffet. Kraanwater kan gedronken worden, maar heeft een sterke chloorsmaak. Er wordt aangeraden om flessenwater te drinken.

Wist u dat

- Jaarlijks honderdduizenden briefjes in de Klaagmuur worden achtergelaten die twee keer per jaar door de opperrabbijn verwijderd worden?
- Jericho de oudste permanent bewoonde stad ter wereld is?
- Een Israëli gemiddeld 10kg humus per jaar eet?
- Israël meer dan 150 natuurreservaten telt?

Dagprogramma

dag
1

DI: Heenreis

Vlucht van Amsterdam naar Tel Aviv. Daarna transfer naar kibboets Nahsholim voor de eerste overnachting.

dag
2

WO: Nes Ammim-Tiberias

In de ochtend krijgt u eerst een rondleiding over de kibboets. Daarna bezoek aan de kruisvaarderstad Akko, gelegen aan de kust. U ziet hier de stadsmuren, een Moskee, de Citadel en de Karavanserai. In de middag bezoek aan het Arabische stadje Nazaret, waar u de mooie Aankonidigingkerk zult bezoeken. Dan door naar Tiberias voor diner en overnachting.

dag
3

DO: Boottocht en het noorden

U begint de dag met een boottocht op het meer van Tiberias. Daarna rijdt u naar Tsfat voor een bezoek aan het orthodoxe kunstenaarstadje. U kunt hier ook een synagoge van binnen bekijken. Daarna rijdt u naar het uiterste noorden, voor een wandeling bij een van de bronnen van de Jordaan, Tel Dan.

dag
4

VR: In de buurt van het meer

Vandaag gaat u naar de Berg van Zaligsprekingen, dan lopend naar Tabgha en vervolgens heeft u een bezoek aan Kapernaüm. In de middag rijdt u naar de Berg Tabor. Het laatste stukje wordt met taxibusjes afgelegd. Vervolgens rijdt u door de Jordaanvallei naar Jericho. De laatste stop is bij de doopplaats aan de Jordaan, Qasr el Yahud. U overnacht in Jericho.

dag
5

ZA: Jericho-Dode Zee-Jeruzalem

Vandaag gaat u met de bus naar Massada, waar u met de kabelbaan naar het bekende fort gaat. Daarna rijdt u naar Engedi, waar u een wandeling maakt naar de Shulamit-waterval. Het is de plek waar het verhaal van David en Saul zich afspeelde. Natuurlijk zal er deze dag ook gelegenheid zijn om te drijven in de Dode Zee, een unieke ervaring. Tenslotte reist u door naar Jerusalem, voor diner en overnachting.

dag
6

ZO: Vrije dag

Een vrije zondag in Jeruzalem, waarbij u zelf kunt bepalen of u ergens in de stad een dienst wilt bijwonen of zelf een dienst wilt houden in het hotel. Lunch in het hotel. Na de lunch vrije tijd om zelf de Oude Stad te bezoeken of een museum bijvoorbeeld. U heeft deze dag geen bus en gids.

dag
7

MA: Olijfberg en Oude Stad

U start bijtijds op de Olijfberg. U wandelt naar beneden via Dominus Flevit en Getsemané en wandelt via de Leeuwenpoort de Oude Stad in. U slaat linksaf en gaat naar de Klaagmuur, waar u een stukje van de Bar Mitswa-viering bij kunt wonen. Een vrolijk gebeuren. Daarna vervolgt u uw wandeling vanaf Betesda/St. Anna en over de Via Dolorosa en naar de Heilig Grafkerk. Tot slot eventueel nog door de Damascuspoort naar de Graftuin. Een echte loopdag.

dag
8

DI: Yad Vashem en Betlehem

In de ochtend brengt u een bezoek aan Yad Vashem, het Gedachteniscentrum van de Holocaust. Zeer indrukwekkend. In de middag gaat u dan naar Betlehem waar u een bezoek brengt aan de Geboortekerk en aan de Herdersvelden. Daarna terug naar Jeruzalem voor diner en overnachting.

dag
9

WO: Terugreis

Transfer naar de luchthaven en terugvlucht naar Nederland.

Accommodaties

Kibboets Nahsholim****

Zichron Yaacov, Israël
Deze prachtig gelegen kibboets ligt aan de Middellandse Zee en beschikt over een eigen strand, een zwembad, een restaurant en bar. De kamers zijn voorzien van eigen badkamer, telefoon, televisie, koelkastje en waterkoker. Er is gratis wifi beschikbaar.

Meer over deze accommodatie

In de accommodatie
Lounge
Zwembad
WIFI
Bar
Restaurant
24 uurs receptie
In de kamer
Airco
TV
Badkamer
Koffie en thee
Kluisje - gratis
Telefoon
In de buurt
Strand
Natuurlijk gelegen
Goede uitvalsbasis

Hotel King Solomon Tiberias****

Tiberias, Israël
Dit moderne hotel ligt hoog boven het meer van Tiberias met prachtig uitzicht op het meer. Het hotel beschikt over een groot terras met zwembad, fitness, bar en restaurant. Alle kamers zijn voorzien van airconditioning, een eigen badkamer, televisie, kleine koelkast en waterkoker om koffie of thee te maken. Er is gratis wifi beschikbaar.

Meer over deze accommodatie

In de accommodatie
Lounge
Zwembad
WIFI
Fitness
Bar
Restaurant
Lift
24 uurs receptie
In de kamer
Airco
TV
Badkamer
WIFI op de kamer
Minibar
Koffie en thee
Telefoon
In de buurt
Goede uitvalsbasis

Jericho Resort Village****

Jericho, Israël
Jericho Resort Village is een prachtig hotelcomplex gelegen in de buurt van het Hisham Palace. Het complex beschikt over 90 kamers, 46 bungalows, meerdere zwembaden, een sportveld en jacuzzi. En natuurlijk is er en bar en restaurant. Er is gratis wifi beschikbaar. De kamers zijn allen voorzien van eigen badkamer, airco, televisie, minibar en koffie- en theefaciliteiten.

Meer over deze accommodatie

In de accommodatie
Lounge
Zwembad
WIFI
Bar
Restaurant
Lift
24 uurs receptie
In de kamer
Airco
TV
Badkamer
Minibar
Koffie en thee
Telefoon

Hotel Caesar Premier Jerusalem****

Jeruzalem, Israël
Hotel Caesar Jerusalem heeft een mooie, ruime lobby, diverse liften, een restaurant, kleine winkel en 150 ruime kamers voorzien van televisie, mini-koelkast, koffie- en theefaciliteiten en gratis wifi. Op het dak van het hotel bevindt zich een klein zwembad, dat geopend is in de zomermaanden. Het hotel ligt aan het einde van de Jaffastreet,met een tramhalte vlakbij de ingang. Het ligt op loopafstand van Machne Yehuda. Naar de oude stad is het ongeveer 30 minuten lopen.

Meer over deze accommodatie

In de accommodatie
Zwembad
WIFI
Bar
Restaurant
Wellness
Wasservice
Rookvrij hotel
In de kamer
Airco
TV
Badkamer
WIFI op de kamer
Koffie en thee
In de buurt
In stadscentrum

Vervoer

Uw heenreis
Vlucht deel 1
Amsterdam
14:50
Istanbul
20:15
Tussenstop
2h
Vlucht deel 2
Istanbul
22:25
Tel Aviv
23:30
Uw terugreis
Vlucht deel 1
Tel Aviv
12:20
St. Johann in Tirol
15:45
Tussenstop
3h
Vlucht deel 2
Istanbul
19:35
Amsterdam
21:15

Vertrekdata

Inbegrepen

 • Retour vlucht met Turkish Arlines
 • Luchthavenbelasting en Brandstoftoeslag (onder voorbehoud van wijzigingen)
 • Ruimbagage 20 kilo
 • Vervoer ter plaatse
 • Verblijf in 3- of 4 sterren accommodatie o.b.v. 2-persoonskamer
 • ontbijt en diner
 • Lunches
 • Excursie- en entreegelden
 • Nederlandssprekende gids
 • Fooien
 • Verhoogde Schipholtax
 • Headsets

Niet inbegrepen

 • Toeslag 1-persoonskamer 540,-
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering
 • Bijdrage Calamiteitenfonds
 • Bijdrage SGR
 • Lunches op dag 1 en 9
 • Overige persoonlijke uitgaven

Overige informatie

De minimale groepsgrootte voor deze reissom is 30 personen.

Het paspoort dient bij terugkomst uit Israël nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.

Kijk voor de laatste informatie op: https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/israel

Conform de ANVR Voorwaarden heeft DrieTour het recht tot 20 dagen voor vertrek toeslagen tot 8% van de reissom door te belasten voor een verhoging van de kostprijs van brandstof, andere energiebronnen, belastingen, verhoging van derden en wisselkoers. Kijk bij de aanvullende voorwaarden op onze site voor verdere toelichting.

Reisleiding