Maatwerkreis Israël o.l.v. Mw. R. Mijnals-Doth

Ontdek het bijzondere land Israël en ga mee op reis. Maak kennis met de cultuur en Bijbelse historie, maar zeker ook met de fraaie natuur die dit land te bieden heeft. Van het droge gebied bij de Dode Zee tot aan groen Galilea en natuurlijk bezoekt u ook de interessante stad Jeruzalem. U zult er ogen te kort komen.

Over deze reis

Ontdek het bijzondere land Israël en ga mee op reis. Maak kennis met de cultuur en Bijbelse historie, maar zeker ook met de fraaie natuur die dit land te bieden heeft. Van het droge gebied bij de Dode Zee tot aan groen Galilea en natuurlijk bezoekt u ook de interessante stad Jeruzalem. U zult er ogen te kort komen.

Verhalen over deze reis

Bestemming

Algemene informatie

De huidige staat Israël is opgericht in 1948. Het land, ongeveer half zo groot als Nederland, ligt in het Midden-Oosten en grenst aan de Middellandse Zee, Libanon, Syrië, Jordanië, Westelijke Jordaanoever en Egypte. Het is een klein maar zeer divers land. Het hoogste punt is de noordelijke berg Meron (1200 m), het laagste punt is de Dode Zee. Dit is ruim 400 meter onder zeeniveau en daarmee ook de laagste gelegen plek op aarde . Het landschap bestaat uit groene heuvels in Galilea tot woeste kloven in de Negev woestijn. Israël is de bakermat van twee van de drie monotheïstische wereldgodsdiensten: Jodendom en Christendom. Beiden beschouwen Jeruzalem als heilige stad. Ook in de Islam wordt Jeruzalem als een heilige plek beschouwd. Bijna 75% van de bevolking in Israël is Joods en hiervan behoort zeker 10% tot de Ultra Orthodoxe Joden. Ruim 20% van de bevolking is Arabisch en veelal Moslim, al zijn er zeker ook Christenen. Naast de prachtige natuur die Israël biedt, is er natuurlijk heel veel te zien op cultureel en vooral Bijbels vlak. Denk daarbij aan de vele kerken, tempels en moskeeën, de oude stadsmuren in Jeruzalem of de uitgebreide opgravingen van Caesarea en Bet-Sean.

Informatie over Israël

Tijdsverschil
+1 uur
Vlag
Valuta

Op de kaart

Uitgebreide informatie over Israël

Taal

De officiële talen zijn Hebreeuws (of Ivriet) en Arabisch., waarvan Hebreeuws het meest gesproken wordt. De meeste inwoners spreken ook Engels, dat een belangrijke taal is voor het onderhouden van externe relaties. De bewegwijzering is in zowel het Hebreeuws als het Engels.

Beste reistijd, weer en klimaat

Het voor- en najaar zijn de beste periodes voor een bezoek aan Israël. Het weer is dan over het algemeen heerlijk: regenen doet het weinig en de temperatuur is aangenaam.
Het klimaat verschilt sterk per streek: van gematigd tot subtropisch. De zomerperiode is heet en droog, de wintertijd mild en vochtiger. Toch regent het over het algemeen te weinig in Israël en wordt het waterpeil in het Meer van Tiberias, de Dode Zee en de Jordaan steeds lager.
In de Negev en Eilat is het vrijwel het hele jaar door zonnig en warm. In Jeruzalem daarentegen, kan het in de winter koud zijn en heel soms zelfs sneeuwen omdat het op 800 m. hoogte ligt. In de heuvels van Galilea, het noorden, is het zomers vaak klam en warm zijn en zijn de winters nat. Op de berg Hermon kan er ‘s winters zelfs geskied worden.

Eten & drinken

De bevolking van Israël is afkomstig uit meer dan 80 verschillende landen. Deze smeltkroes van culturen zorgt voor een keur aan internationale restaurants, vrijwel allen met een oosters tintje. Joodse restaurants en hotels bereiden de maaltijden bijna allemaal “Koosjer”. Volgens de spijswetten mag niet alles worden gegeten, waaronder varkensvlees en schelpdieren. Ook is het niet toegestaan om zuivelproducten te serveren in combinatie met vlees. Koffie met melk na een vleesmaaltijd wordt als onrein gezien. Een aantal bekende Israëlische gerechten zijn: Kebab (stukjes rund- en/of schapenvlees), Shaslik (geroosterd vlees op spiesen), Humus (een saus van kikkererwten) en Falaffel (gefrituurde hummusballetjes). Voorgerechten zijn vaak een mix van pitabrood, salades, olijven, pepertjes of ingelegde augurken. Het Israëlische ontbijt is overvloedig en in de meeste hotels koosjer geserveerd als buffet. Kraanwater kan gedronken worden, maar heeft een sterke chloorsmaak. Er wordt aangeraden om flessenwater te drinken.

Wist u dat

- Jaarlijks honderdduizenden briefjes in de Klaagmuur worden achtergelaten die twee keer per jaar door de opperrabbijn verwijderd worden?
- Jericho de oudste permanent bewoonde stad ter wereld is?
- Een Israëli gemiddeld 10kg humus per jaar eet?
- Israël meer dan 150 natuurreservaten telt?

Dagprogramma

dag
1

WO: Heenreis

Vlucht Amsterdam-Tel Aviv met overstap in Istanbul. Transfer naar uw hotel in Tiberias.

dag
2

DO: Meer van Tiberias

U maakt een mooie boottocht op het Meer van Galilea en vervolgens gaat u met de bus naar de Berg van de Zaligsprekingen, de plek waar Jezus zijn beroemde Bergrede heeft uitgesproken. U wandelt verder naar Tabcha. Ook bezoekt u nog de resten van het dorp Kapernaum, met het huis van Petrus en de Synagoge.

dag
3

VR: Dagtocht naar het Noorden

U rijdt van Tiberias naar het hooggelegen Tsfat, een schilderachtig bergdorp waar veel kunstenaars en orthodoxe Joden zich hebben gevestigd. U bezoekt een Synagoge en de kunstenaarswijk. Na het bezoek aan Tsfat maakt u een rondrit over de Golan hoogvlakte en gaat u naar Gamla, het Massada van het Noorden.

dag
4

ZA: Tiberias-Jeruzalem

In Nazaret gaat u naar de grote Basiliek van de Aankondiging. Maria ontving er de boodschap van de komst van Jezus. Daarna rijdt u door de Jordaanvallei zuidwaarts. U bezoekt de doopplaats aan de Jordaan, Qasr el Yahud. Daarna rijdt u naar Betlehem voor bezoek aan Geboortekerk en Herdersvelden. Tenslotte door naar Jeruzalem.

dag
5

ZO: Jeruzalem

Het is zondag. Kerkdienst. Verder vrij. Wie wil kan met de tram naar Yad Vashem.

dag
6

MA: Oude Stad

’s Morgens brengt de bus u naar Klaagmuur en u maakt daar de Bar Mitswa-viering mee. Vervolgens maakt u een korte wandeling door de Nieuwe Joodse wijk in de Oude stad: de Cardo, het Cenakulum, het Graf van David. ’s Middags naar Ramallah. Dit bezoek regelt u zelf.

dag
7

DI: Oude Stad en Olijfberg

U start op de Olijfberg. Vanaf de Olijfberg heeft u een schitterend uitzicht over de stad. U wandelt via Dominus Flevit naar de Tuin van Gethsemané. Via de Leeuwenpoort loopt u langs Bethesda, St. Anna en wandelt u over de Via Dolorosa. U wandelt tot aan de Heilig Grafkerk. Tenslotte bezoek aan de Graftuin.

dag
8

WO: Dagtocht Dode Zee

Excursie naar de Dode Zee. U gaat met de kabelbaan naar de Herodiaanse burcht Massada, uniek gelegen hoog boven de Dode Zee. 1000 Joodse mannen verdedigden in het jaar 73 de burcht tegen een Romeins legioen van meer dan 15.000 soldaten. Als u weer 300 meter lager bent aangekomen kunt u de sensatie meemaken van het drijven in de het zoute water van de laagstgelegen zee ter wereld. Bij Engedi is er gelegenheid een wandeling te maken naar de Shulamit-watervallen. Tenslotte rijdt u terug naar Jeruzalem.

dag
9

DO: Terugreis

Transfer naar de luchthaven en terugvlucht naar Amsterdam (met overstap in Istanbul).

Accommodaties

Selina Kinneret hotel***

Migdal, Israël
Selina Kinneret ligt in Migdal en beschikt over een seizoensgebonden buitenzwembad, een tuin, een gemeenschappelijke lounge en een terras. De accommodatie heeft een eigen strand en een bar. De accommodatie biedt een 24-uursreceptie. Er is een restaurant en gratis WiFi in alle ruimtes. De kamers zijn eenvoudig maar goed.

Meer over deze accommodatie

In de accommodatie
Lounge
Zwembad
WIFI
Bar
Restaurant
24 uurs receptie
In de kamer
Airco
TV
Badkamer
Telefoon
In de buurt
Natuurlijk gelegen

Hotel Caesar Premier Jerusalem****

Jeruzalem, Israël
Hotel Caesar Jerusalem heeft een mooie, ruime lobby, diverse liften, een restaurant, kleine winkel en 150 ruime kamers voorzien van televisie, mini-koelkast, koffie- en theefaciliteiten en gratis wifi. Op het dak van het hotel bevindt zich een klein zwembad, dat geopend is in de zomermaanden. Het hotel ligt aan het einde van de Jaffastreet,met een tramhalte vlakbij de ingang. Het ligt op loopafstand van Machne Yehuda. Naar de oude stad is het ongeveer 30 minuten lopen.

Meer over deze accommodatie

In de accommodatie
Zwembad
WIFI
Bar
Restaurant
Wellness
Wasservice
Rookvrij hotel
In de kamer
Airco
TV
Badkamer
WIFI op de kamer
Koffie en thee
In de buurt
In stadscentrum

Vervoer

Uw heenreis
Vlucht deel 1
Amsterdam
13:35
Istanbul
19:00
Tussenstop
2h
Vlucht deel 2
Istanbul
21:05
Tel Aviv
22:10
Uw terugreis
Vlucht deel 1
Tel Aviv
12:20
Istanbul
15:45
Tussenstop
3h
Vlucht deel 2
Istanbul
19:35
Amsterdam
21:20

Vertrekdata

Inbegrepen

 • Vliegreis met Turkish Airlines incl. luchthavenbelastingen (onder voorbehoud van wijzigingen)
 • Ruimbagage 20 kg
 • Vervoer ter plaatse
 • Verblijf in 3 of 4 sterren accommodatie o.b.v. 2-persoonskamer met ontbijt en diner
 • Lunches
 • Excursie- en entreegelden
 • Nederlandssprekende gids
 • Headset
 • Fooien

Niet inbegrepen

 • Toeslag 1-persoonskamer 590,-
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering
 • Bijdrage Calamiteitenfonds
 • Bijdrage SGR
 • Lunch op dag 1, 5 en 9
 • Persoonlijke uitgaven

Overige informatie

De minimale groepsgrootte voor deze reissom is 25 personen.

Het paspoort dient bij terugkomst uit Israël nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.

Kijk voor de laatste informatie op: https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/israel

Conform de ANVR Voorwaarden heeft DrieTour het recht tot 20 dagen voor vertrek toeslagen tot 8% van de reissom door te belasten voor een verhoging van de kostprijs van brandstof, andere energiebronnen, belastingen, verhoging van derden en wisselkoers. Kijk bij de aanvullende voorwaarden op onze site voor verdere toelichting.

Reisleiding