Warm welkom in verrassend Jordanië!

Jordanië, het Arabische koninkrijk in het Midden-Oosten heeft een lange geschiedenis, die u terug voert naar de koninkrijken van Ammon en Moab in de 13e eeuw voor Christus.

U vindt er de berg Nebo, waar Mozes het Beloofde Land zag, nadat hij veertig jaar met zijn volk door de woestijn trok. De beroemdste en misschien wel mooiste bezienswaardigheid is de rotsstad Petra, een van de nieuwe zeven wereldwonderen. Ontdek de prachtige woestijnlandschappen. Laat u verrassen door Wadi Rum en de daarbij horende verhalen. Een vallei met rotswanden van zandsteen en graniet, die op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. Tot de dag van vandaag wonen hier bedoeïenen, een tot de verbeelding sprekende groep nomaden. Ga met DrieTour naar Jordanië en laat u verrassen!

Informatie over Jordanië

Tijdsverschil
+1 uur
Vlag
Valuta
JD

Jordanië, ook wel het Hasjemitisch Koninkrijk Jordanië, is een land in hart van het Midden-Oosten. Het grenst aan Israël, Syrië, Irak, Saudi Arabië en een stukje aan de Rode Zee: de Golf van Aqaba. Het land is bijna twee keer zo groot als Nederland. Het hoogste punt is op ruim 1800 meter, een berg in het zuiden Jordanië. Het laagste punt ligt bijna 400 meter onder zeeniveau, want Jordanië grenst net als Israël aan de Dode zee. Jordanië kent veel geschiedenis. Je vindt er Grieks-Romeinse ruïnesteden van de Decapolis in het noorden, Omajjadenpaleizen in het oosten en een eeuwenoude Koningsweg van het midden naar het zuiden van het land. Ook het landschap is divers: groene heuvels in het noorden, woestijnen met veel gesteente en woeste kloven in het oosten en zuidoosten en de laaggelegen Jordaanvallei in het westen. De hoofdstad van Jordanië is Amman.