Neem contact met ons op

Telefonisch

088 3100 555

Email

info@drietour.nl
Daarom DrieTour
  • Gevarieerde programma's
  • Duidelijke en eerlijke prijzen
  • Bevlogen reisleiders
  • Aandacht voor mens & milieu
  • Lokale ontmoeting
  • Respect voor iedereen

Verdiepingsreis “Dichterbij de Romeinen”. 

Bestemming:   Italië:  Napels - Rome 

Reisleiding:   Mw. A. de Bildt en Dhr. M. van der Wolf 

Reisdata:  05/09 -  12/09 2022 

Reisduur:   8 dagen


Dag 1, maandag 05/09: Heenreis 

U vliegt vanaf Amsterdam rechtstreeks naar Napels. Transfer naar het hotel Paradiso in Castellammare di Stabia.  

Dag 2, dinsdag 06/09: Herculaneum en Vesuvius 

In de ochtend brengt u onder leiding van een gids een bezoek aan Herculaneum, De opgravingen van de Romeinse plaats Herculaneum, in het Italiaans Ercolano Scavi genoemd, geven een prachtig beeld van het leven in een Romeinse stad in 79 na Chr. Ze liggen op de helling van de Vesuvius. 

’s Middags heeft u een lunch en wijnproeverij op de helling van de Vesuvius, bij Cantina del Vesuvio. Daarna vrij of evt. nog een wandeling.  

Dag 3, woensdag 07/09: Napels 

Ook deze dag heeft u een gids ter beschikking. ’s Morgens bezoekt u het archeologisch museum in Napels, zeer interessant. In de middag gaat u lunchen in een restaurant en vervolgens gaat u met de gids door de oude en gezellige binnenstad van Napels wandelen.   Eventueel in de avond, door uzelf te organiseren: informatie over Rome en Romeinen, waaronder Sint Pieter, circus van Nero, Petrus en Paulus.     

Dag 4, donderdag 08/09: Pozzuoli en door naar Rome 

Samen met een gids bezoekt u in de ochtend Pozzuoli, aan de baai van Napel en vroeger een belangrijke havenplaats. U ziet er het Teatro Romano, het oude centrum en het “haventje van Paulus”. Na een lunch bij een broodjeszaak op het plein, brengt de bus u naar Rome.      

Dag 5, vrijdag 09/09: Vaticaan en Joodse wijk 

Een loopdag in Rome, waarbij in de ochtend een bezoek wordt gebracht aan het kleine kerkhofje in het Vaticaan (moet voor 09.30 uur, dus bijtijds weg). Tevens bezoek aan de Vaticaanse Necropolis (evt. opgesplitst in 2 groepen). Vervolgens lunch en voor wie wil na de lunch een wandeling naar de Joodse wijk. U loopt over de oudste brug over de Tiber en door de wijk Trastevere. 

Dag 6, zaterdag 10/09: Porte San Paolo en Trefontane 

U heeft de beschikking over een bus. ’s Ochtends eerst bezoek aan het Protestantse Kerkhof (hier kan iedereen wel een uur tot anderhalf uur vrij ronddwalen). Vervolgens naar de Porte San Paolo met bezoek aan het kleine bijbehorende museum. Na de lunch bezoek aan de trappistenabdij Tre Fontane, gelegen ten zuiden van het stadscentrum. Er wordt gezegd dat de apostel Paulus op deze plek door keizer Nero onthoofd zou zijn. Toen zijn hoofd op de grond viel stuiterde hij drie keer. Op de plek waar zijn hoofd de grond raakt ontstond er een fontein. 

Dag 7, zondag 11/09: Domus Aurea en een museum 

Het is zondag en deze dag gaat u naar Domus Aurea, het Gouden Huis van Nero, een indrukwekkend paleizencomplex waarin bij de bouw veel marmer, bladgoud en ivoor is gebruikt. Het was dan ook het duurste paleis van Rome. Na de lunch wordt er een bezoek gebracht aan Museu Capitolini, voor een inkijkje in de Romeinse kunst. Zeer de moeite waard.

Dag 8, maandag 12/09: Terugreis 

Transfer naar de luchthaven en terugvlucht van Rome naar Amsterdam.