Neem contact met ons op

Telefonisch

088 3100 555

Email

info@drietour.nl
Daarom DrieTour
  • Gevarieerde programma's
  • Duidelijke en eerlijke prijzen
  • Bevlogen reisleiders
  • Aandacht voor mens & milieu
  • Lokale ontmoeting
  • Respect voor iedereen

We gaan naar Roemenië

Onder leiding van: Dhr. C. van Gils - Ermelo 

Reisduur: 12 daagse rondreis  

Reisdata: 20-09 tot 01-10  

Vanaf: 2063,-

We gaan naar Roemenië. Een relatief onbekend en groot land, niet al te ver weg. En toch een heel andere wereld, met oude steden, enorme kastelen en oude kloosters, waar o.m. enorm grote en prachtige fresco’s te zien zijn. Er zijn hoge bergen en paswegen, onderweg kom je traditioneel verkeer zoals paard en wagen en ander vee tegen. Het land is goed van eten en drinken, er komen goede nog onbekende wijnen vandaan, die we zeker ook willen gaan proeven. Ga je mee? 

Van dag tot dag:

Dag 1, dinsdag 20/09: Heenreis  

Vlucht naar Boekarest (al dan niet met overstap). Transfer van de luchthaven naar het hotel in Boekarest. Afhankelijk van de aankomsttijd kunt u mogelijk zelf een eerste indruk opdoen van de stad. Diner en overnachting in Boekarest. 

Dag 2, woensdag 21/09: Bezoek Boekarest 

Stadswandeling door oud Boekarest, het middeleeuwse hart van de stad. U ziet er o,a, de Stavropoleus Kerk, Lipscani Street en het University Square. Indien mogelijk ook een bezoek aan het Parlementspaleis, het grootste gebouw van Europa. Andere highlights van de stad zoals de Arc de Triumf zult u natuurlijk ook zien. In de middag zal er vrije tijd zijn voor facultatief museumbezoek, winkelen of een terrasje. Overnachting in Boekarest. 

Dag 3, donderdag 22/09: Richting Transylvania 

U reist naar Sinaia. Reisafstand op deze dag is ca. 150 km (3 uur). 

In Sinaia brengt u een bezoek aan het Peles-kasteel en het Sinaia klooster. Optioneel kunt u met de Babale kabelbaan naar de top van de Karpaten en daar een korte wandeling maken in Bucegi Mountains. Daarna naar uw hotel in Sinaia voor diner en overnachting. 

Dag 4, vrijdag 23/09: Via Bran naar Brasov 

Vertrek uit Sinaia. Reisafstand op deze dag is ca. 80 km / 1,5 uur reistijd. U rijdt via Rasnov naar Bran, waar u het indrukwekkende kasteel van Dracula zult zien. Verder maakt u een korte wandeling rondom Bran. Daarna door naar Brasov waar u dineert en overnacht.  

Dag 5, zaterdag 24/09: Brasov-Viscri-Rupea-Sighisoara 

In de ochtend bezoekt u Brasov en maakt een citytour door het oude Saksische centrum. Daarna vertrek uit de stad. De te rijden afstand deze dag is ongeveer 130 / 2,5 uur reistijd. Onderweg stopt u bij de Citadel van Rupea, een middeleeuws fort gelegen op een 120 meter hoge basaltklif. Een volgende stop is bij de versterkte kerk in Viscri. Deze kerk is vanuit de wijde omgeving al te zien. Tenslotte brengt de bus u naar het hotel in Sighisoara. 

Dag 6, zondag 25/09: Sighisoara 

Vrije dag in Sighisoara. ’s Morgens een kerkdienst (lokaal of zelf georganiseerd) en de middag vrij om te wandelen bijvoorbeeld. Een andere mogelijkheid is om in de middag een excursie in de omgeving te maken. U bezoekt dan de Citadel in Sighisoara en de versterkte kerk in Biertan en Mosna. Totale rijafstand in dat geval 80 km/1,5 uur. Overnachting opnieuw in Sighisoara. 

Dag 7, maandag 26/09: Seckler Regio  

Deze dag wordt er een grotere afstand overbrugd. Reisafstand op deze dag is ca. 220 km en duur ongeveer 4,5 uur. Dit is echte een reisdag dus, maar wel één met heel mooie uitzichten onderweg. 

Onderweg maakt u een stop in Corund Village en bij de zoutmijnen van Praid. Ook gaat u de natuur in, naar de Bicaz kloof en naar het Rode meer (wandeling). Overnachting in Bicaz/Piatra Neamt.

Dag 8, dinsdag 27/09: Kloosters 

De reis gaat verder en onderweg zullen een aantal kloosters worden bezocht. Reisafstand op deze dag is ca. 130 km / ongeveer 2,5 uur. U ziet het Agapia Klooster, de Citadel van Neamt en het bekende Voronet Klooster, ook Unesco erfgoed en echt het neusje van de zalm met prachtige fresco’s. Overnachting in de buurt van Gura Humorului. 

Dag 9, woensdag 28/09: Dagtrip vanuit Gura Humorului 

Bezoek aan de beschilderde kloosters van Moldovita, Sucevita en Humor. U zult uw ogen uitkijken. In Moldovita zijn de muren prachtig beschilderd. Het klooster van Sucevita heeft een ommuurde binnenplaats met op elke hoek een toren. Het staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Na het bezoek aan het klooster in Humor rijdt u terug naar uw hotel. 

Totale rijafstand deze dag: 120 km/2,5 uur. 

Dag 10 , donderdag 29/09: Wijnproeverij 

Een lange dag waarop een grote afstand moet worden afgelegd. Totaal ongeveer 340 km / 5 uur. 

Maar een busreis is nooit saai, want het platteland glijdt aan u voorbij. Onderweg bezoek aan een wijnboerderij in het wijngebied van Vrancea en tevens een wijnproeverij. Een mooie onderbreking. Overnachting in Buzau.   

Dag 11, vrijdag 30/09: Terug naar Boekarest 

Terugreis naar Boekarest. Reisafstand op deze dag is ca. 250 km en reisduur ongeveer 2,5 uur. 

Onderweg bezoeken we de moddervulkanen bij Berca, hier wordt ook een lichte wandeling gemaakt. 

Roemeens afscheidsdiner in Boekarest en laatste overnachting. 

Dag 12, zaterdag 01/10: Terugreis 

Afhankelijk van de vluchttijd is er nog wat vrije tijd in Boekarest. Transfer naar de luchthaven en terugvlucht naar Amsterdam, al dan niet met overstap.