Neem contact met ons op

Telefonisch

088 3100 555
Op werkdagen bereikbaar tot 15:00 uur (woensdag tot 13:00)!

Email

info@drietour.nl
Daarom DrieTour
  • Gevarieerde programma's
  • Duidelijke en eerlijke prijzen
  • Bevlogen reisleiders
  • Aandacht voor mens & milieu
  • Lokale ontmoeting
  • Respect voor iedereen

Voorbeeldreis Griekenland

In relatief korte tijd leert u Griekenland van een hele andere kant kennen. Griekenland is niet alleen een vakantieland bij uitstek maar ook het land waar de apostel Paulus zijn sporen naliet tijdens zijn bekende zendingsreizen. U gaat naar plaatsen waar Paulus is geweest zoals Kavala, Philippi, Veria en Athene met de beroemde Acropolis. Maar u bezoekt ook het heiligdom Delphi, Meteorakloosters en het antieke Korinthe.

Overnachtingen:

Thessaloniki: 3 nachten - Hotel Capsis of vergelijkbaar ****

Kalambaka: 1 nacht - Hotel Orfeas of vergelijkbaar ***

Delphi: 2 nachten - Hotel Acropole of vergelijkbaar ***

Nafplion: 1 nacht - Hotel Agamemnon of vergelijkbaar ***

Athene: 2 nachten - Hotel Crystal City of vergelijkbaar ***

Vluchtgegevens (direct of met overstap)
Heenreis zaterdag Amsterdam – Thessaloniki
Terugreis maandag Athene – Amsterdam

Voorbeeldprogramma

DAG 1, zaterdag: Vlucht naar Thessaloniki
Vlucht vanuit Amsterdam naar Thessaloniki. Na aankomst transfer naar het hotel in Thessaloniki. Rest van de middag kunt u naar eigen inzicht invullen. Wandelt u door deze tweede stad van Griekenland om een eerste indruk te krijgen. Diner en overnachting in Thessaloniki.


DAG 2, zondag: Kavala – Philippi – Thessaloniki
In de ochtend per bus naar Kavala, de oude stad die door de inwoners “Panagia” genoemd wordt. Paulus die hier in 49 na Christus voor het eerst voet op Europese bodem zette, stichtte er een christengemeente. U bezoekt het Archeologisch museum, opgericht in 1934 met de eerste archeologische collectie in Kavala, bestaande uit voorwerpen, gemaakt van steen en klei uit de Neolithische periode en de bronstijd, en vondsten uit de Dikili Tash en andere prehistorische dorpen. Tijdens een stadswandeling ziet u het Paulusmonument en de kerk en loopt u door het oude stadsdeel en de haven met zijn oude stadsmuren.
Vanaf de ronde toren op het fort heeft u een mooi uitzicht over de stad en de omgeving. Na de lunch naar de ruïnes van het oude Phillipi. Ook vandaag is nog veel te zien uit Paulus’ dagen zoals de markt, het gerechtsgebouw, de gevangenis en de plek waar Lydia, de purperverkoopster, werd gedoopt. Op deze
bijzondere plek bestaat de mogelijkheid voor een korte viering. Vervolgens rijdt u naar Thessaloniki voor diner en overnachting.

 

DAG 3, maandag: Thessaloniki

In de ochtend verkennen we Thessaloniki. U bezoekt de oude bovenstad met haar smalle straten en kleine huizen nog wat oosters aandoet. Ook een bezoek met de Agios Demetrius uit de 5e eeuw. Vervolgens naar de benedenstad met de triomfboog van Galerius en de witte toren. Na de lunch staat het Byzantijns museum op het programma, een belangrijk museum op het gebied van Byzantijnse kunst. In verschillende kamers worden honderden unieke exposities en artefacten uit de gehele Byzantijnse periode getoond. De rest van de middag is vrij. Diner en overnachting in Thessaloniki.

 

DAG 4, dinsdag: Veria – Vergina – Kalambaka
In de ochtend vertrek per bus door de vlakte van Macedonië naar Kalambaka. Onderweg bezoek aan Veria (Berea) waar een monument herinnert aan de prediking van Paulus. Aansluitend verder naar Vergina. Na de lunch bezoekt u de grootste Macedonische schat die pas in 1977 bij opgravingen ontdekt is: de graftombes van Koning Philipos II, de vader van Alexander de Grote. In het museum, gebouwd in de vorm van een graftombe, liggen de schatten die gevonden zijn bij het blootleggen van de tombes in de jaren 70. Vervolgens rijdt u naar uw hotel in Kalambaka voor diner en overnachting.

 

DAG 5, woensdag: Kalambaka – Delphi
Vanochtend brengt u een bezoek aan de “in de lucht zwevende” rotskloosters van Meteora. Deze behoren tot de belangrijkste Byzantijnse bezienswaardigheden in Griekenland. ‘s Middags vertrekt u naar Delfi waar u in de loop van de middag aankomt. Indien de tijd het toelaat, bezoekt u onderweg nog een iconenwerkplaats. Diner en overnachting in Delphi.

 

DAG 6, donderdag: Delphi
‘s Ochtends een bezoek aan de opgravingen van Delphi, de overblijfselen van het orakel van Apollo uit het klassieke Griekenland. Ook gaat u naar het museum van de oude orakelstad. In dit oude religieuze centrum vindt u fraaie tempels, het theater en het stadion. Verder is de middag ter vrije besteding. Diner en overnachting in Delphi.


DAG 7, vrijdag: Osios Loukas – Nafplion
In de ochtend gaat de route verder naar Nafplion. Onderweg brengen we een bezoek aan het indrukwekkende klooster Osios Loukas. Aansluitend rijdt u via het bergachtige binnenland naar Nafplion, een van de meest oorspronkelijke Griekse steden. Na aankomst een korte wandeling door de oude binnenstad met zijn monumentale gebouwen, gelegen tussen twee heuvels aan zee. Op een van deze heuvel ziet u de imposante Palamide burcht.

 

DAG 8, zaterdag: Mycene – Antieke Korinthe – Athene
Vandaag gaat de route verder naar de historisch belangrijke stad Mycene. Hier bezoekt u o.a. het koepelgraf van Atreus. Vervolgens naar het antieke Korinthe waar u onder andere de tempel van Apollo uit de 6e eeuw v.Chr. en de fontein van Peirene ziet met zijn stenen bogen en zuilen. Het museum bevat Romeinse
mozaïeken, aardewerk en bronzen beelden. Op deze bijzondere plaats is er gelegenheid om samen een eigen viering te houden. Na de lunch vertrek via het Kanaal van Korinthe naar Athene voor de laatste overnachtingen. Diner en overnachting in Athene.

 

DAG 9, zondag: Athene
Athene is het kloppende hart van Griekenland. In de ochtend maakt u een rondrit en wandeling langs de belangrijkste bezienswaardigheden. Vanaf de Acropolis kijkt u neer op de 115 meter hoge rots: de Areopagus, vanwaar Paulus de inwoners van Athene toesprak. De oude agora Athene is één van de archeologische bezienswaardigheden in de hoofdstad van Griekenland vlakbij de Akropolis. U bezoekt de Acropolis, het hart van de oude stad en het nieuwe Acropolismuseum. Ook maakt u een korte wandeling door de gezellige Plaka, de oude wijk van Athene, waar u tevens zult lunchen. Diner en overnachting in Athene.


DAG 10, maandag: Terugvlucht naar Nederland
Tot aan het vertrek kunt u de tijd naar eigen inzicht invullen. Aan het eind van de ochtend/rond het middaguur transfer naar de luchthaven van Athene voor de terugvlucht naar Amsterdam.