Neem contact met ons op

Telefonisch

088 3100 555
Op werkdagen bereikbaar tot 15:00 uur (woensdag tot 13:00)!

Email

info@drietour.nl
Daarom DrieTour
  • Gevarieerde programma's
  • Duidelijke en eerlijke prijzen
  • Bevlogen reisleiders
  • Aandacht voor mens & milieu
  • Lokale ontmoeting
  • Respect voor iedereen

Voorbeeldreis: de Verrassing van het Midden-Oosten

Een gevarieerde rondreis door Jordanië, waarbij alle highlights aan bod komen, van noord tot zuid. Herleef de tijd van de beroemde Brit ‘Lawrence of Arabia’. Per jeep verkent u het prachtige woestijnlandschap van Wadi Rum met haar kleurige in kalk- en zandsteen uitgeschuurde kloven en rotspartijen. Een onvergetelijke ervaring! En een rondreis door Jordanië is natuurlijk niet compleet zonder een uitgebreid bezoek aan de fantastische rotsstad Petra.

Voorbeeldprogramma

Dag 1, dinsdag: heenreis
Vlucht Amsterdam – Amman (evt. met overstap). Transfer naar hotel in Amman.


Dag 2, woensdag: Amman - Kerak

Bezoek aan de Berg Nebo, vanwaar u bij helder weer prachtig kunt uitkijken over de Dode Zee. Vervolgens bezoek aan Madaba, waar zich in de kerk van St. George een prachtige mozaïek in de vloer bevindt. Dan via de Koningsweg naar het zuiden, naar Kerak, waar u overnacht.


Dag 3, donderdag: Kerak – Dana - Petra
Deze ochtend rijdt u naar Dana National Park en maakt u een prachtige wandeling met een gids door Dana National Park. In de middag rijdt u door naar Petra, waar u zult overnachten. Als u op tijd aan komt bij Petra kunt u in de middag nog een bezoek brengen aan Little Petra.

Dag 4, vrijdag: Petra
Bezoek aan het oude Petra (de siq, de schatkamer, koningsgraven, tempels). U kunt lopend vanuit uw hotel en heeft de hele dag de tijd voor deze prachtige oude stad. Overnachting in Petra.

Dag 5, zaterdag: Petra-Aqaba
Een tweede dag in Petra: vandaag is er tijd voor een wandeling naar bijvoorbeeld het Klooster Ad Deir of naar de Hoge Offerplaats. In de loop van de middag vertrekt u uit Petra en rijdt naar Aqaba, waar u overnacht.

Dag 6, zondag: Aqaba
Het is zondag. U heeft een heerlijke dag in Aqaba om bij te komen van alle indrukken. U maakt een boottocht op de Golf van Aqaba (4 uur, inclusief lunch).

Dag 7, maandag: Aqaba - Wadi Rum- Aqaba
Vertrek naar Wadi Rum, een prachtig stuk woestijn. Hier maakt u een rondrit door de woestijn met jeeps. Daarna rijdt u terug naar Aqaba, waar u in de loop van de middag weer aankomt. Overnachting in Aqaba.

Dag 8, dinsdag: Aqaba – Amman
Vertrek uit Aqaba. U rijdt via de Arava Highway richting de Dode Zee en buigt ter hoogte van de zijweg naar Kerak af voor een bezoek aan deze Kruisvaardersburcht. Daarna rijdt u via de Desert Highway door naar Amman voor een citytour. U ziet de Citadel, de Grote Moskee en het Theater. Diner en
overnachting in Amman.

Dag 9, woensdag: Abraham Path en Jerash
In de ochtend maakt u een wandeling over het Abraham Path. U loopt in de buurt van Rasoun naar Orjan, ongeveer 4-5 kilometer. Vervolgens brengt u een bezoek aan Jerash, ook wel het Pompeï van het Midden Oosten genoemd. U ziet er o.a. de triomfboog, hippodroom, forum, theater, tempels, kerken en een nymphaeum. Overnachting in Amman.


Dag 10, donderdag: Woestijnkastelen en Terugreis
In de ochtend heeft u nog een excursie naar de woestijnkastelen. Vervolgens lunch. Transfer naar de luchthaven en vlucht Amman – Amsterdam (evt. met overstap).