Marokko, zintuigprikkelend

In slechts enkele uren vliegen aankomen in een totaal andere wereld, het mystieke Marokko. Geuren, kleuren en smaken, alle zintuigen worden in dit land geprikkeld! In Marokko nemen we u mee naar de vier prachtige Koningssteden: Fez, Meknes, Rabat en Marrakech. Dwaal door de steegjes en over de pleintjes van de Soek. En wie wil er niet een kijkje nemen achter de fraaie en gekleurde poorten en deuren die in de Koningssteden te vinden zijn? Ervaar ook de adembenemende natuur met prachtige bergen en kloven, groene oases en gele zandduinen. Hoor alle verhalen over dit bijzondere land en reis mee naar het zintuigprikkelende en mystieke Marokko.

Informatie over Marokko

Tijdsverschil
-1 zomer 0 winter uur
Vlag
Valuta
د.م.

Marokko, officieel het Koninkrijk Marokko, ligt in het noordwesten van Afrika en grenst aan de Middellandse Zee en de Straat van Gibraltar in het noorden, Algerije in het oosten, Mauritanië in het zuidoosten en zuiden en de Atlantische Oceaan in het westen. Het Atlasgebergte vormt de scheiding tussen de hete Sahara (zuidelijk Marokko) en het wat gematigder Middellandse Zeeklimaat in het noordelijk deel.
Het land is 11 keer zo groot als Nederland (waarbij de Westelijke Sahara niet is meegeteld!). Het hoogste punt van Marokko, Toubkal, ligt in het Atlasgebergte en is met 4.165 meter ook de hoogste berg van Noordelijk Afrika. De hoofdstad is Rabat, de grootste stad is de havenstad Casablanca.
Marokko is vooral bekend vanwege de vier Koningssteden: Rabat, Fez, Meknes en Marrakech. Ook de natuur is prachtig en zeer afwisselend met grillige woestijnen en ruige bergen, maar tevens brede zandstranden aan de kust.