Maatwerkreis Oostenrijk Achensee o.l.v. Ingrid Boer en Hans Romeijnsen

Houdt u van bergen, watervallen, kabbelende bergbeekjes, gletsjers, heldere blauwe meren, maar ook van gezellige dorpjes en historische steden? Dan is deze 11-daagse reis naar Maurach am Achensee, iets voor u. Maurach ligt, met zijn adembenemend panorama over de Achensee, vlakbij het Alpenpark Karwendel, een van de mooiste berggebieden van Europa. Het gebied rond Maurach leent zich bij uitstek om te wandelen en uitstapjes te maken. U kunt hier echt zomers genieten! Uw reisleiders Hans Romeijnse...

Over deze reis

Houdt u van bergen, watervallen, kabbelende bergbeekjes, gletsjers, heldere blauwe meren, maar ook van gezellige dorpjes en historische steden? Dan is deze 11-daagse reis naar Maurach am Achensee, iets voor u. Maurach ligt, met zijn adembenemend panorama over de Achensee, vlakbij het Alpenpark Karwendel, een van de mooiste berggebieden van Europa. Het gebied rond Maurach leent zich bij uitstek om te wandelen en uitstapjes te maken. U kunt hier echt zomers genieten! Uw reisleiders Hans Romeijnsen en Ingrid Boer heten u van harte welkom!

Bestemming

Algemene informatie Oostenrijk

Oostenrijk, dat lid is van de Europese Unie, heeft een centrale ligging in Europa en grenst aan diverse landen: in het noorden aan Duitsland en Tsjechië, in het oosten aan Slowakije en Hongarije, in het zuiden aan Italië en Slovenië en in het westen aan Zwitserland en Liechtenstein. Oostenrijk ligt in de Alpen en heeft een oppervlakte van 83.871 km² (ongeveer 2x Nederland) en twee derde van het land ligt boven de 500 meter. De hoofdstad is Wenen, dit is tevens de grootste stad van het land.
Oostenrijk heeft naast een staatshoofd, de Bondspresident, ook een regeringshoofd.

Informatie over Oostenrijk

Tijdsverschil
Geen
Vlag
Valuta

Uitgebreide informatie over Oostenrijk

Beste reistijd, weer en klimaat

Wat de beste reistijd is voor een reis naar Oostenrijk, hangt sterk samen met het doel van de reis. In de winter is Oostenrijk zeer geliefd omdat er dan volop van de sneeuw genoten kan worden. Beste reistijd is dan van half december t/m eind maart. Komt u er om te wandelen dan is juni een mooie maand. De Alpenweiden staan dan vol prachtige bloemen. Maar ook de zomermaanden en de maand September lenen zich er goed voor. Kortom; een bestemming voor alle seizoenen. Vanwege de hoogteverschillen in Oostenrijk zijn er ook verschillende klimaattypes, variërend van gematigd landklimaat in de lagere delen tot bergklimaat in de hoogste gebieden. In de gebieden er tussen in heb je dan het gewone landklimaat met wisselvallig weer en warme zomers en koude winters

Eten & drinken

Eten en drinken is voor de Oostenrijkers een belangrijke bezigheid en men gaat er vaak uit eten. Omdat Oostenrijk uit verschillende landen en staten is ontstaan, is het eten in Oostenrijk redelijk veelzijdig. Er zijn dan ook heel veel verschillende typisch Oostenrijkse gerechten die je echt het lekkerst in Oostenrijk opgediend krijgt. Denk bijvoorbeeld aan Kaiserschmarrn, Käsespätzle, Knödelsuppe en de overbekende Wienerschnitzel. Ook salades worden er veel gegeten, waarbij vooral de koolsalade en kartoffelsalade bekend zijn. En wie naar Oostenrijk reist neemt in de middag graag Kaffee mit Kuchen: Apfelstrudel, Zwetschgenkuchen of Sachertorte. Wie kent ze niet…
Typisch Oostenrijkse drankjes zijn bijvoorbeeld Apfelschorle of Aperol Spritz.

Taal

De officiële taal is Duits. In hotels en bij musea e.d. kun je steeds vaker ook met Engels uit de voeten. In sommige delen wordt er op kleine schaal wat Hongaars, Sloveens, Slowaaks of Tsjechisch gesproken.

Wist u dat?

- De hoogtste berg in Oostenrijk bijna 3800 meter hoog is?
- Oostenrijk een schnitzelparadijs voor is, ook voor vegetariërs?
- Oostenrijk een van de meest bosrijke landen van Europa is en ook nog eens 90 meren heeft?

Algemene informatie Duitsland

De Bondsrepubliek Duitsland ligt in Centraal-Europa met Berlijn als hoofdstad. Na de hereniging van Oost- en West-Duitsland in 1990, werd het zowel in aantal inwoners als oppervlakte één van de grootste Europese landen, die bestaat uit 16 deelstaten met een grote mate van autonomie.
Duitsland grenst in het noorden aan de Oost- en Noordzee en Denemarken, in het oosten aan Polen en Tsjechië. In het zuiden grenst het aan Oostenrijk en Zwitserland. De westgrens wordt gevormd door Frankrijk, Luxemburg, België en Nederland. Zo is Duitsland het Europese land met de meeste buurlanden.
Het land heeft een lange en zeer bewogen geschiedenis. In de Romeinse tijd vormde de Rijn de buitengrens met de Germaanse stammen. In de Middeleeuwen was er sprake van het Heilige Roomse Rijk, waarbij de keizer verkozen werd door alle hertogdommen, graafschappen en andere entiteiten die deel van het rijk uitmaakten. Officieel bestond het Roomse Rijk tot het begin van de 19e eeuw en werd het ontbonden door een besluit van Napoleon. Na diens val werd Pruisen de machtigste staat binnen wat nu Duitsland is. Onder Pruisische leiding werd in 1870 Duitsland een keizerrijk, dat ten einde kwam met het eind van de Eerste Wereldoorlog in 1918. Toen werd een republiek uitgeroepen, die een kort en roerig bestaan leidde. In 1933 kwamen de Nationaalsocialisten aan de macht, iets dat uiteindelijk een tot alles vernietigende oorlog en de genocide op de Joden tot gevolg had.
Na 1945 werd het westelijk deel van Duitsland bezet door de Amerikanen, Britten en Fransen. Het oosten viel toe aan de Sovjet-Unie. Hieruit ontstonden twee zelfstandige naties: West-Duitsland, een democratisch geregeerde federale republiek, en Oost-Duitsland, waar de Communistische partij aan de macht was. Door de bouw van een scheidingsmuur tussen beide landen in het begin van de jaren 60 van de vorige eeuw leek deze deling permanent tot in 1989 de Muur onverwacht viel en kort daarop Duitsland weer één natie werd.
Het land heeft een gevarieerd landschap met in het noorden het Duitse waddengebied en laagland, dat overgaat in een middelgebergte. In het zuiden wordt dit een hooggebergte, dat tot de Alpen behoort.

Taal

De officiële voertaal is het Duits. In verschillende deelstaten worden dialecten gesproken, die niet altijd goed verstaanbaar zijn. Steeds meer Duitsers verstaan en spreken goed Engels.

Beste reistijd, weer en klimaat

Duitsland is een bestemming voor alle seizoenen. Het noorden heeft een klimaat dat overeenkomt met het onze. De winters zijn vrij zacht, de zomers niet al te warm en de neerslag is gelijkmatig over het jaar verdeeld. Het oosten, zuiden en zuidoosten hebben een landklimaat. De winters zijn strenger, de zomers zonniger en warmer. Als het regent is het vaker in de vorm van hevige buien. In de bergachtige streken is het kouder dan in de omliggende gebieden, er valt meer sneeuw die langer blijft liggen. Het zuidelijke Rijndal en de streek rond de Bodensee zijn de warmste en zonnigste streken.

Eten & drinken

De Duitse keuken is gevarieerd en overvloedig en kan per regio flink verschillen wat specialiteiten aangaat. In het algemeen komen vleesliefhebbers goed aan hun trekken. Er is echter voldoende keus aan bijvoorbeeld salades, visgerechten, wild en paddenstoelen. Duitsland is ook het land van de vele worstsoorten. De bekendste zijn de Brat- en Currywurst, die veelal verkocht worden bij zgn. Wurstbude, meestal een stalletje op straat.
Bij een goede maaltijd drinkt men graag een goed glas wijn of bier gedronken. In Duitsland worden tal van goede wijnen geproduceerd, zoals bijvoorbeeld de Moezelwijnen. Bijna elk stad en ieder dorp heeft z’n eigen, vaak ambachtelijke bierbrouwerijen.

Wist u dat

- De boekdrukkunst, het bierbrouwen en aspirine Duitse uitvindingen zijn?
- Er meer dan 1500 verschillende worstsoorten in Duitsland gegeten worden?
- De kathedraal van Ulm de hoogste kerktoren van de wereld heeft, nl. ruim 161 meter?

Informatie over Duitsland

Tijdsverschil
Geen
Vlag
Valuta

Dagprogramma

dag
1

MA: Heenreis

Vertrek vanuit Veenendaal (Van der Valk Hotel) en via Limburg a/d Lahn, waar u zult lunchen naar Nördlingen, gelegen in het Midden Rijndal. U zult hier verblijven in hotel Kaiserhof-Sonne. Diner en overnachting.

dag
2

DI: Romantische Straße

Na een vorstelijk ontbijt maken we een wandeling door het beroemde stadje Nördlingen. Na de lunch gaan we via de Romantische straße naar hotel Rotspitz in Maurach am Achensee, Diner en overnachting.

dag
3

WO: Pletzach-Alm en openluchtmuseum

Vandaag maakt u een schitterende wandeling naar de Pletzach-Alm waar op het terras heerlijk genoten kan worden van een drankje en een hapje. In de middag ontdekt u allerlei leuke en interessante wetenswaardigheden over deze streek in het openluchtmuseum in Maurach.

dag
4

DO: Karwendelbaan en boottocht

We gaan met de karwendelbaan in Pertisau omhoog. Hier zijn we in het grootste natuurpark van Oostenrijk. We maken een rondwandeling met een prachtig uitzicht over de Achensee. In de middag maken we een boottocht over dit meer, het grootste meer in Tirol. Geniet van het prachtige berglandschap.

dag
5

VR: Wandelen en Schwaz

Deze dag is een ander dal in de bergwereld rondom Maurach ons reisdoel. U maakt een makkelijke bergwandeling naar de Falzturn Alm, een autovrij wandelpad. ’s Middags gaat u met de bus naar de zilvermijnstad Schwaz en bekijkt er de bijzondere St. Maria kerk met haar twee altaren, om de rijken van de eenvoudige mijnwerkers te kunnen scheiden. Dan terug naar het hotel voor diner en overnachting.

dag
6

ZA: Innsbruck

Natuurlijk mag een bezoek aan Innsbruck tijdens deze reis niet ontbreken. In de ochtend vertrekt u per bus naar de hoofdstad van Tirol. Na aankomst bezoekt u onder andere het beroemde ‘gouden dak’ en de indrukwekkende Hofkirche. Dit is het belangrijkste historische monument van Tirol, waar 28 levensechte bronzen standbeelden ons doen herinneren aan de bewogen geschiedenis van Oostenrijk. In de middag gaat u naar de onlangs geheel gerenoveerde Swarovski, een ware sprookjeswereld.

dag
7

ZO: Vrije dag

Vandaag is er in de morgen een kerkdienst. Na afloop van de dienst staat er een heerlijke lunch voor u klaar. De middag is ter vrije besteding. Wie wil kan een wandeling in de buurt maken.

dag
8

MA: Jenbach en boottocht

Per bus naar Jenbach waar u aan boord stapt van een oude stoomtrein. U maakt een prachtige rit door de bergen en rijdt terug naar de Achensee. Geniet van de prachtige vergezichten. Na de lunch maakt u wederom een boottocht op de Achensee.

dag
9

DI: Rattenberg

’s Morgens gaan we naar Rattenberg. We verkennen dit oude historische stadje, beroemd om het glasblazen. We zien dan ook hoe glasblazers hun werk doen en na de lunch gaan we met de Rofanbahn omhoog om te genieten van een ander uitzicht over de Achensee en de omliggende bergen.

dag
10

WO: Kufstein

’s Morgens vertrekt u richting Kufstein, de parel van Tirol genoemd. Het charmante stadje aan de Keizerberg is de moeite waard om te bezoeken. Het symbool van de stad is de vesting, die hoog boven de stad uitsteekt. Rond het middaguur kunt u luisteren naar het bijzondere orgel dat voor ons speelt. In de vesting staat namelijk het grootste openluchtorgel ter wereld. Iedere dag om 12 uur is er een uniek orgelspel dat in de hele stad te horen is. Daarna terug naar het hotel.

dag
11

DO: Terugreis

De laatste dag is aangebroken. Tijd om weer naar huis te gaan. Met onderweg een afscheidslunch komt u aan het einde van de dag weer aan in Nederland.

Accommodaties

Kaiserhof Hotel Sonne***

Nördlingen, Duitsland
Kaiserhof Hotel Sonne ligt in het hart van Nördlingen en beschikt over een restaurant en bar. De kamers zijn voorzien van een eigen badkamer, föhn, televisie, telefoon en minibar. Er is gratis wifi beschikbaar in het hotel.

Meer over deze accommodatie

In de accommodatie
WIFI
Bar
Restaurant
24 uurs receptie
In de kamer
TV
Badkamer
WIFI op de kamer
Minibar
Telefoon
In de buurt
Historisch centrum

Das Rotspitz***

Maurach, Oostenrijk
Hotel Rotspitz in Maurach ligt op slechts 10 minuten lopen van de Achensee en de kabelbaan Rofan. Het hotel heeft een prachtige tuin en beschikt over een spa met 2 sauna's, zonnebank en een hot tub. Er is een eigen restaurant. De kamers zijn ingericht in klassieke alpenstijl en zijn voorzien van kabel-tv, een kluisje en een eigen badkamer. Er is wifi beschikbaar.

Meer over deze accommodatie

In de accommodatie
Lounge
Fitness
Bar
Restaurant
Wellness
24 uurs receptie
In de kamer
TV
Badkamer
WIFI op de kamer
Kluisje te huur
Telefoon
In de buurt
Natuurlijk gelegen
Goede uitvalsbasis

Vervoer

Opstapplaatsen
Opstapplaats 1
Busopstapplaats Veenendaal

Vertrekdata

Inbegrepen

 • Vervoer per Comfort Class touringcar
 • 10 overnachtingen op basis van een tweepersoonskamer
 • Ontbijt, lunch, diner
 • Gratis gebruik van de wellness faciliteiten van het hotel
 • Excursie- en entreegelden
 • Fooien
 • DrieTour reisleiding

Niet inbegrepen

 • Toeslag één-persoonskamer 225,-
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Calamiteitenfonds 2,50 per boeking
 • Bijdrage SGR 5,- per persoon
 • Drankjes bij maaltijden en overige persoonlijke uitgaven

Overige informatie

Het minimum aantal deelnemers voor deze reis is 26 personen.

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitsbewijs.

Check de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de laatste informatie: https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/oostenrijk

Let op: Het programma kan door weersomstandigheden worden aangepast. Voor deze reis moet u goed ter been zijn.

Conform de ANVR Voorwaarden heeft DrieTour het recht tot 20 dagen voor vertrek toeslagen tot 8% van de reissom door te belasten voor een verhoging van de kostprijs van brandstof, andere energiebronnen, belastingen, verhoging van derden en wisselkoers. Kijk bij de aanvullende voorwaarden op onze site voor verdere toelichting.

Reisleiding

Hans Romeijnsen En Ingrid Boer

Reisleiders DrieTour sinds 1995.

In welke landen hebben jullie gereisd?

Samen hebben we in meer dan 57 landen gereisd: van Liechtenstein tot Nieuw Zeeland en van Duitsland tot Zuid Afrika.

Wat maakt reizen met DrieTour zo inspirerend?

Het samen op reis zijn leidt tot verbinding, ontmoeting en verrijking. De ontmoeting met mensen, waar dan ook, inspireert ons, door de wijze waarop we met elkaar onderweg zijn, nieuwsgierig naar andere landen en culturen. Met aandacht en respect voor elkaar en voor de mensen bij wie we te gast zijn!

Waarom is reizen met DrieTour bijzonder voor jullie?

Drietour is bijzonder voor ons door de uiterst plezierige samenwerking met de medewerkers van het kantoor die het reizen voor ons mogelijk maken. Goed voorbereid op pad gaan, gesteund door het kantoor, telkens met een andere groep mensen, in een fijne sfeer, is altijd weer een bijzondere ervaring. Het is een geweldig leuke uitdaging om een DrieTourreis tot een onvergetelijke ervaring te maken!