Over de Rijn naar Straatsburg 11 daagse Riviercruise met Drietour

Dit jaar een mooie nieuwe reis in het aanbod van DrieTour. In samenwerking met onze zusterorganisatie Beter Uit bieden wij een prachtige vaarreis over de Rijn naar Straatsburg! Voor iedereen die meer luxe in de hut en op het schip zoekt, maar ook er naar uitkijkt om een nieuwe route te gaan beleven hebben we dit jaar deze prachtige vaarreis. Met de Johann Strauss varen we naar het prachtige Straatsburg, één van de mooiste steden van Europa. U geniet onderweg van het afwisselende landschap langs ...

Over deze reis

Over de Rijn naar Straatsburg

Dit jaar een mooie nieuwe reis in het aanbod van DrieTour. In samenwerking met onze zusterorganisatie Beter Uit bieden wij een prachtige vaarreis over de Rijn naar Straatsburg! Voor iedereen die meer luxe in de hut en op het schip zoekt, maar ook er naar uitkijkt om een nieuwe route te gaan beleven hebben we dit jaar deze prachtige vaarreis. Met de Johann Strauss varen we naar het prachtige Straatsburg, één van de mooiste steden van Europa. U geniet onderweg van het afwisselende landschap langs de Rijn en doet mooie plaatsen als Andernach en Mainz aan om uiteindelijk Frankrijk binnen te varen. Straatsburg is natuurlijk bekend als zetel van het Europees Parlement, maar er is nog veel meer te beleven in en om deze stad met de vele vakwerkhuizen! En de toegewijde reisleiders zijn er voor u, brengen gezelligheid, organiseren uitstapjes en verzorgen dagelijks de dagsluitingen.

Bestemming

Algemene informatie Duitsland

De Bondsrepubliek Duitsland ligt in Centraal-Europa met Berlijn als hoofdstad. Na de hereniging van Oost- en West-Duitsland in 1990, werd het zowel in aantal inwoners als oppervlakte één van de grootste Europese landen, die bestaat uit 16 deelstaten met een grote mate van autonomie.
Duitsland grenst in het noorden aan de Oost- en Noordzee en Denemarken, in het oosten aan Polen en Tsjechië. In het zuiden grenst het aan Oostenrijk en Zwitserland. De westgrens wordt gevormd door Frankrijk, Luxemburg, België en Nederland. Zo is Duitsland het Europese land met de meeste buurlanden.
Het land heeft een lange en zeer bewogen geschiedenis. In de Romeinse tijd vormde de Rijn de buitengrens met de Germaanse stammen. In de Middeleeuwen was er sprake van het Heilige Roomse Rijk, waarbij de keizer verkozen werd door alle hertogdommen, graafschappen en andere entiteiten die deel van het rijk uitmaakten. Officieel bestond het Roomse Rijk tot het begin van de 19e eeuw en werd het ontbonden door een besluit van Napoleon. Na diens val werd Pruisen de machtigste staat binnen wat nu Duitsland is. Onder Pruisische leiding werd in 1870 Duitsland een keizerrijk, dat ten einde kwam met het eind van de Eerste Wereldoorlog in 1918. Toen werd een republiek uitgeroepen, die een kort en roerig bestaan leidde. In 1933 kwamen de Nationaalsocialisten aan de macht, iets dat uiteindelijk een tot alles vernietigende oorlog en de genocide op de Joden tot gevolg had.
Na 1945 werd het westelijk deel van Duitsland bezet door de Amerikanen, Britten en Fransen. Het oosten viel toe aan de Sovjet-Unie. Hieruit ontstonden twee zelfstandige naties: West-Duitsland, een democratisch geregeerde federale republiek, en Oost-Duitsland, waar de Communistische partij aan de macht was. Door de bouw van een scheidingsmuur tussen beide landen in het begin van de jaren 60 van de vorige eeuw leek deze deling permanent tot in 1989 de Muur onverwacht viel en kort daarop Duitsland weer één natie werd.
Het land heeft een gevarieerd landschap met in het noorden het Duitse waddengebied en laagland, dat overgaat in een middelgebergte. In het zuiden wordt dit een hooggebergte, dat tot de Alpen behoort.

Taal

De officiële voertaal is het Duits. In verschillende deelstaten worden dialecten gesproken, die niet altijd goed verstaanbaar zijn. Steeds meer Duitsers verstaan en spreken goed Engels.

Beste reistijd, weer en klimaat

Duitsland is een bestemming voor alle seizoenen. Het noorden heeft een klimaat dat overeenkomt met het onze. De winters zijn vrij zacht, de zomers niet al te warm en de neerslag is gelijkmatig over het jaar verdeeld. Het oosten, zuiden en zuidoosten hebben een landklimaat. De winters zijn strenger, de zomers zonniger en warmer. Als het regent is het vaker in de vorm van hevige buien. In de bergachtige streken is het kouder dan in de omliggende gebieden, er valt meer sneeuw die langer blijft liggen. Het zuidelijke Rijndal en de streek rond de Bodensee zijn de warmste en zonnigste streken.

Eten & drinken

De Duitse keuken is gevarieerd en overvloedig en kan per regio flink verschillen wat specialiteiten aangaat. In het algemeen komen vleesliefhebbers goed aan hun trekken. Er is echter voldoende keus aan bijvoorbeeld salades, visgerechten, wild en paddenstoelen. Duitsland is ook het land van de vele worstsoorten. De bekendste zijn de Brat- en Currywurst, die veelal verkocht worden bij zgn. Wurstbude, meestal een stalletje op straat.
Bij een goede maaltijd drinkt men graag een goed glas wijn of bier gedronken. In Duitsland worden tal van goede wijnen geproduceerd, zoals bijvoorbeeld de Moezelwijnen. Bijna elk stad en ieder dorp heeft z’n eigen, vaak ambachtelijke bierbrouwerijen.

Wist u dat

- De boekdrukkunst, het bierbrouwen en aspirine Duitse uitvindingen zijn?
- Er meer dan 1500 verschillende worstsoorten in Duitsland gegeten worden?
- De kathedraal van Ulm de hoogste kerktoren van de wereld heeft, nl. ruim 161 meter?

Informatie over Duitsland

Tijdsverschil
Geen
Vlag
Valuta

Dagprogramma

dag
1

MA: Arnhem - Keulen

Uw kapitein, zijn gastvrije bemanning en uw eigen reisleiders heten u van harte welkom aan boord waar het eerste diner voor u klaar staat. Om 17:00 uur start het inschepen. Na in het inschepen vertrekken we om 19.00 uur uit Arnhem naar Keulen waar we morgen rond het middaguur zullen arriveren. Na het diner zal de reisleider de dagsluiting houden en kunt u kennismaken met uw mede reisgenoten.

dag
2

DI: Keulen

Rond het middaguur komen we in Keulen aan, uiteraard bekend om de Keulse Dom. Deze indrukwekkende kathedraal is zeker de moeite waard om te bezichtigen. Daarnaast biedt Keulen een ruim aanbod van musea en andere bezienswaardigheden. Vanmiddag heeft u voldoende tijd om deze stad te verkennen of te winkelen in de bekende Hohe Strasse.

dag
3

WO: Keulen - Andernach

De omgeving wordt steeds mooier en de Rijn wordt nu omgeven door het prachtige Siebengebergte. De oude Romeinse stad Andernach is gelegen aan de Rijn en heeft als achterland de Eifel. Naast zijn oude cultuur, heeft deze stad een mooie boulevard en gezellige winkels. Heerlijk om vanmiddag even een rondje te lopen of na het diner uw avondwandeling te maken.

dag
4

DO: Andernach - Rudesheim

Terwijl u op het zonnedek aan het ochtendgymnastieken bent trekt er een prachtig landschap aan u voorbij. De ene burcht is nog mooier dan de andere om nog maar niet te spreken van de imposante Loreley. We arriveren na de lunch in Rüdesheim. Deze stad is bekend om zijn wijnen die u ook kunt proeven in één van de vele wijnlokalen in de beroemde Drosselgasse. Met de kabelbaan kunt u naar het hooggelegen ‘Niederwald’ monument waar u een uniek uitzicht heeft over het gebied Rheinland-Pfalz.

dag
5

VR: Rudesheim - Speyer - Straatsburg

Speyer behoort tot de mooiste steden langs de Rijn. Het stadsgezicht van deze Keizerstad wordt bepaald door de eeuwenoude Romaanse kathedraal. Hier vindt u ook Duitslands grootste techniekmuseum. Voor de passagiers die in techniek geïnteresseerd zijn, is dit een unieke kans om de middag door te brengen tussen o.a. treinen, vliegtuigen, duikboten en motoren. In de avond kunt u aan boord weer genieten van de goede verzorging aan boord en van de dagelijkse dagafsluiting die de reisleider zal houden. Deze nacht zullen we verder varen richting Straatsburg.

dag
6

ZA: Straatsburg

We passeren al vroeg de grens van Frankrijk en stevenen af op onze volgende bestemming, Straatsburg. De prachtige gebouwen, met zowel Duitse als Franse kenmerken, getuigen van een rijke historie. Het zal u dan ook niet verbazen dat juist deze stad dient als zetel van het Europees parlement. Het middelpunt van de stad is de Notre Dame de Strasbourg met het bijzondere uurwerk. Vanaf het schip bieden wij u een gratis buspendel naar het centrum aan. Geniet van de prachtige vakwerkhuizen die deze stad uniek maken.

dag
7

ZO: Vrije dag Straatsburg

Vandaag blijven we in Straatsburg. De reisleiding verzorgt de samenkomst om zo gezamenlijk ons geloof te belijden. In de middag kunt u een heerlijke wandeling maken in de prachtige omgeving van deze stad.

dag
8

MA: Straatsburg – Mannheim/Neckar

Nadat we al vroeg zijn vertrokken hopen we tijdens de lunch aan te komen in Mannheim, een echte winkelstad. Mocht u van winkelen houden dan kunt u hier uw hart ophalen. In de middag heeft u de gelegenheid om met een bustransfer naar de Lutherstad Heidelberg te gaan. Hier kunt u een bezoek brengen aan het slot of een wandeling maken door het centrum van deze stad.

dag
9

DI: Mannheim/Neckar - Boppard

Al vroeg verlaten wij Mannheim en varen we door het romantische rivierdal naar de nederzetting Boppard, waar wij na de lunch zullen arriveren. Al 2000 jaar lang wordt er hier wijn verbouwd, waardoor Boppard nu over 70 hectare aan wijngaarden beschikt. Ook heeft deze vesting een prachtige promenade die u vanzelf naar het centrum leidt. Uiteraard staat er in de avond weer een heerlijk diner voor u klaar.

dag
10

WO: Boppard - Düsseldorf

De stroom neemt ons mee naar Düsseldorf. Eén van de drukste winkelstraten van Düsseldorf is de Schadowstrasse. Maar bekender, vooral om haar bijzondere karakter en exclusieve winkels is de Königsallee, ook wel `die Kö’ genoemd. De moeite waard om een kijkje te gaan nemen. Omdat het de laatste avond aan boord is zal u een feestelijk “captains dinner” aangeboden worden.

dag
11

DO: Düsseldorf - Arnhem

De reis nadert zijn einde, nog een laatste stukje varen richting Arnhem. Om 11 uur meren we aan en nemen we na een mooie reis afscheid.

Vaarschema Over de Rijn naar Straatsburg

Plattegrond Johann Strauss

Accommodaties

Johann Strauss

Arnhem, Nederland
Nieuw: de Johann Strauss!! Dit premium schip, genoemd naar de wereldberoemde Oostenrijkse componist van de Weense Wals, biedt comfort van de hoogste kwaliteit.

Faciliteiten:
Aan boord bevinden zich een lobby/receptie, een panorama lounge met bar, een panorama restaurant, een sauna, gratis Wifi en een bibliotheek. Het ruime zonnedek is uitgerust met zonneschermen, zitgedeeltes en ligbedden. Er is genoeg ruimte om in alle rust te kunnen relaxen. Wij bieden de optie om een rollator te huren welke u op het zonnedek mag gebruiken. Het hoogteverschil om van het hoge zonnedek naar het lagere zonnedek te gaan is 4 traptreden. Alle verdere faciliteiten aan boord en hutten zijn per traplift bereikbaar met uitsluiting van het restaurant.

Hutten:
Het schip biedt verschillende soorten hutten die stuk voor stuk ruim en goed doordacht zijn ingericht. Alle hutten zijn te verwarmen en te koelen. De hutten op het benedendek zijn de kleinste en hebben een vast (iets hoger geplaatst) raam dat niet geopend kan worden. De bedden staan los van elkaar en kunnen niet tegen elkaar geschoven worden. Op het middendek bevinden zich verschillende soorten hutten. De ramen van een deel van het middendek kunnen open. Dit zijn de tweepersoonshutten en de suites die zich aan de achterzijde van het schip bevinden. Deze hutten zijn namelijk voorzien van grote panorama ramen, die een stuk boven het water staan. De suites zijn qua interieur hetzelfde, alleen zijn deze ruimer opgezet dan de standaard tweepersoonshutten. De junior suites en de standaard hutten aan de voorzijde van het schip hebben ramen met panorama-uitzicht die niet geopend kunnen worden. Alle hutten op het bovendek zijn voorzien van een frans balkon met schuifdeuren. De luxe suites op het bovendek hebben een walking closet, nespresso apparaat en er is fruit aanwezig.

Geen van de hutten bevindt zich rondom de machinekamer, dus u zult bij geen enkel kamertype geluidsoverlast van de motor ervaren. Alle hutten zijn uitgerust met een luxe badkamer incl. handdoeken, douche en toilet, handbediende airconditioning, kluisje, kast/tafeltje, flat screen TV, haardroger, telefoon en voldoende kastruimte. Houdt er rekening mee dat iedere badkamer een opstapje heeft. Met uitzondering van de hutten op het benedendek, is uw accommodatie uitgerust met twee eenpersoonsbedden welke op verzoek uit elkaar worden geschoven. De hutten op het benedendek hebben zoals eerder vermeld twee gescheiden eenpersoonsbedden.

Restaurant:
Om het restaurant te betreden dient u 3 treden te bewandelen. De dag begint met een uitgebreid ontbijtbuffet, waarbij het aan niets zal ontbreken. Tussen de middag geniet u van een overheerlijke lunch. Deze lunch zal gedeeltelijk in buffetvorm zijn. U zult versteld staan van de culinaire hoogstandjes die de chef de cuisine voor u heeft bereid.
Consumpties, excursies en souvenirs aan boord boeken we op uw hutnummer, zodat u aan het einde van uw reis alles in één keer contant of met creditcard kunt betalen.

Meer over deze accommodatie

In de accommodatie
Lounge
Bar
Restaurant
24 uurs receptie
In de kamer
Airco
TV
Badkamer
Telefoon

Vervoer

Eigen vervoer
Deze reis wordt aangeboden op basis van eigen vervoer. Circa 10 dagen voor aanvang van de reis versturen wij aanvullende informatie over het begin van het programma en de gewenste aankomsttijd

Vertrekdata

Inbegrepen

 • 10 overnachtingen in een 2-persoonshutvoordeelhut (benedendek)
 • Volpension beginnend met koffie in de avond op dag één en eindigend met ontbijt op dag elf
 • Dagelijks gratis kopje koffie/thee
 • Captains-Dinner
 • Havengelden
 • Eigen reisleiders

Niet inbegrepen

 • Vervoer naar het vertrek- en eindpunt
 • Optionele excursies
 • Drankjes
 • Fooien
 • Huur rollator 25,-
 • Administratiekosten 25,- per factuur
 • SGR 5,- p.p.
 • Calamiteitenfonds 2,50 per factuur
 • Eventuele huttoeslagen (zie hieronder)

Overige informatie

LET OP: Deze reis zal in samenwerking met onze zuster reisorganisatie Beter Uit uitgevoerd worden.

Om nautische redenen kan het noodzakelijk zijn dat van het geplande vaarschema of excursieprogramma wordt afgeweken.

U heeft de keuze om uw eigen rollator mee te nemen of om voor € 25,- een rollator te huren. Geeft u dit direct aan bij boeking, want het aantal beschikbare rollators aan boord is beperkt.

- Tweepersoonshut op het benedendek: toeslag 0,- per persoon
- Eénpersoonshut op het benedendek: toeslag 250,- per persoon
- Tweepersoonshut op het middendek: toeslag 300,- per persoon/ niet te openen panoramaraam
- Tweepersoonshut superieur hut op het middendek: toeslag 325,- per persoon / niet te openen panoramaraam
- Eénpersoonshut op het middendek: toeslag 300,- per persoon / niet te openen panoramaraam
- Tweepersoonshut op het middendek: toeslag 325,- per persoon/ te openen panoramaraam
- Tweepersoons suite op het middendek: toeslag 375,- per persoon / te openen panoramaraam
- Tweepersoonshut op het bovendek: toeslag 395,- per persoon
- Tweepersoons suite op het bovendek: toeslag 475,- per persoon

De voordeelhutten zijn slechts beperkt beschikbaar

Conform de ANVR Voorwaarden heeft DrieTour het recht tot 20 dagen voor vertrek toeslagen tot 8% van de reissom door te belasten voor een verhoging van de kostprijs van brandstof, andere energiebronnen, belastingen, verhoging van derden en wisselkoers. Kijk bij de aanvullende voorwaarden op onze site voor verdere toelichting.

Reisleiding