Maatwerkreis Ierland o.l.v. Mw. P. Verschoof

Tijdens deze mooie rondreis naar Ierland komt u op plaatsen die belangrijk zijn geweest in de geschiedenis en in het leven van Sint Patrick. Daarnaast maakt u kennis met de prachtige natuur die Ierland rijk is: van mooie kustlijnen en kliffen tot groene heuvels en meren. Natuurlijk wordt ook Dublin uitgebreid bezocht en gaat u naar een echte schapenboerderij. Gaat u mee met deze bijzondere rondreis?

Over deze reis

Tijdens deze mooie rondreis naar Ierland komt u op plaatsen die belangrijk zijn geweest in de geschiedenis en in het leven van Sint Patrick. Daarnaast maakt u kennis met de prachtige natuur die Ierland rijk is: van mooie kustlijnen en kliffen tot groene heuvels en meren. Natuurlijk wordt ook Dublin uitgebreid bezocht en gaat u naar een echte schapenboerderij. Gaat u mee met deze bijzondere rondreis?

Bestemming

Algemene informatie

Ierland ligt op het eiland Ierland en bestaat uit twee delen: Noord-Ierland (dat deel uitmaakt van het Verenigd Koninkrijk) en de Republiek Ierland met als hoofdstad Dublin. Het is het twee na grootste eiland van Europa en een van de groenste landen met glooiende heuvels en ruige kusten. Het land kent een roerige geschiedenis: Kelten, Vikingen, Normandiërs en uiteindelijk de Engelsen hebben over het land geheerst. Na de Ierse onafhankelijkheidsoorlog werd besloten het land in tweeën te delen: het protestantse noorden en katholieke zuiden. Tot de dag van vandaag is deze indeling van kracht. Het zuiden werd in 1921 een zelfstandige republiek.

Informatie over Ierland

Tijdsverschil
-1 uur
Vlag
Valuta

Uitgebreide informatie over Ierland

Beste reistijd

Ierland is het gehele jaar goed te bezoeken. De zomermaanden zijn het aangenaamst en dan valt er het minste regen, dit is tevens de drukste periode. Dublin kan in ieder jaargetijde goed bezocht worden.

Klimaat

Ierland heeft een zeeklimaat met milde winters en koele zomers. Hierdoor is het in zomer over het algemeen niet heel warm en echte winters met sneeuw en ijs komen bijna voor. Gedurende het jaar zijn de temperatuurverschillen niet heel groot en er is altijd kans op neerslag.

Eten & drinken

Ierland heeft geen echte culinaire traditie. Veel gerechten komen uit de Britse keuken en hebben een Ierse twist gekregen. De laatste decennia is dit wel veranderd en krijgt de Ierse keuken steeds meer aandacht. Van oorsprong zijnde Ieren aardappeleters, later is dit aangevuld met een goed stuk vlees of vis. Bekendste gerecht is de Irish Stew: een stoofpot van aardappelen, wortels, ui en Guinness bier. Minder bekend is Drisheen: bloedworst.
Qua dranken zijn natuurlijk de Ierse Whiskey (met e ertussen) en de beroemde Guinness bieren zeer bekend.

Taal

Engels is de officiële taal in Ierland. Daarnaast komt Gaelic-Iers voor, een oude Keltische taal. Deze wordt op scholen als tweede taal onderwezen en in sommige gemeenschappen nog gesproken.

Dagprogramma

dag
1

MA: Heenreis naar Dublin

Rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Dublin. Op het vliegveld treft u uw touringcar chauffeur, die u de gehele reis vergezelt. Transfer en City tour Dublin. Eind van de middag 17.30 woont u de Evensong bij in de kathedraal van St. Patrick (onder voorbehoud). Hierna naar uw hotel voor diner en overnachting.

dag
2

DI: Boyne Valley

Na het ontbijt per touringcar naar de vallei van de rivier Boyne. Hier bezoekt u Trim Castle, het grootste Anglo-Normandische kasteel in Ierland, waarvan de bouw in de 12e eeuw begon. Vervolgens naar de Hill of Tara. Deze plek speelt al een rol sinds de prehistorie en onder de Ierse koningen was het een plek van zowel politiek als religieus belang. Na de lunch wordt Malahide Castle met de daar bijhorende prachtige tuinen bezocht. Ook hiervan gaat de geschiedenis zo'n 800 jaar terug in de tijd.
Terug naar uw hotel voor diner en overnachting.

dag
3

WO: Doorreis naar Limerick

Vandaag reist u van oost naar west door Ierland. Onderweg een bezoek aan de kerkruïnes en Keltische hoogkruizen van Clonmacnoise. Ook gaat het naar Lough Derg, het één na grootste meer in de Republiek Ierland. Hierna rijdt u naar Limerick voor overnachting. Diner in Bunratty Castle (middeleeuws dineren in stijl met zang en muziek).

dag
4

DO: Cliffs of Moher

U ontdekt The Burren, een uniek kalksteenplateau dat wel wat weg heeft van een maanlandschap. Tussen de grillige rotspartijen groeien bijzondere planten. Tevens bezoekt u de wereldberoemde Cliffs of Moher, loodrecht uit de oceaan oprijzende kliffen van wel 200 meter hoog. U kijkt uit over de eindeloze oceaan en nergens is er land in zicht....
In de namiddag aankomst in Killarney.

dag
5

VR: Ring of Kerry

Vandaag staat een tour op het programma over de Ring of Kerry, een lus van ongeveer 175 km (en een lust voor het oog) langs de kust van schiereiland Iveragh. Onderweg wordt verschillende keren gestopt. Onder anderen voor een schapenboerderij waar bordercollies getraind worden en voor de lunch. Geniet u van het adembenemende uitzicht op de Atlantische Oceaan.

dag
6

ZA: Blarney Castle en Cork

Na het ontbijt vertrek per touringcar naar Blarney Castle met zijn roemruchte verleden en prachtige tuinen. Na Blarney Castle lunch in of nabij Cork. Na de lunch een wandelende city tour door Cork. Eind van de middag terug naar Dublin voor diner en overnachting.

dag
7

ZO: Vrije dag

s’ Ochtends gelegenheid voor het bijwonen van een dienst in Dublin. Lunch op eigen gelegenheid. ‘s Middags 15.10 u gelegenheid om een Choral Evensong in the Sint Patrick’s Cathedral bij te wonen. ’s Avonds transfer voor een heerlijk afsluitend diner in Abbey Tavern Howth met zang en dans.

dag
8

MA: Trinity College en terugreis

Na het ontbijt uitchecken. ’s Ochtends naar Trinity College en de zeer rijk gedecoreerde manuscripten ‘The Book of Kells’. ’s Middags op eigen gelegenheid lunchen en vrije tijd tot transfer naar de luchthaven. Vertrek eind van de middag naar luchthaven.

Accommodaties

Vervoer

Uw heenreis
Vlucht
Amsterdam
07:40
Dublin
08:20
Uw terugreis
Vlucht
Dublin
20:50
Amsterdam
23:25

Vertrekdata

Inbegrepen

 • Vliegreis naar Dublin, retour
 • Luchthavenbelasting en overige heffingen (ovv wijzigingen)
 • 1 stuks ruimbagage
 • Vervoer ter plaatse volgens programma
 • Verblijf in 3-sterren accommodaties o.b.v. 2-persoonskamer met ontbijt en diner
 • 5 Lunches
 • Excursie- en Entreegelden en headsets gedurende de reis
 • Engelssprekende begeleider volgens schema
 • Fooienbedrag

Niet inbegrepen

 • 1-persoonskamer toeslag 330,-
 • Lunches op heen- en terugreis en zondag
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering
 • Bijdrage Calamiteitenfonds
 • Bijdrage SGR
 • Drankjes en persoonlijke uitgaven

Overige informatie

De minimale groepsgrootte voor deze reissom is 36 personen.

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of geldige Identiteitskaart.

Check de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor actuele informatie: https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/ierland

Conform de ANVR Voorwaarden heeft DrieTour het recht tot 20 dagen voor vertrek toeslagen tot 8% van de reissom door te belasten voor een verhoging van de kostprijs van brandstof, andere energiebronnen, belastingen, verhoging van derden en wisselkoers. Kijk bij de aanvullende voorwaarden op onze site voor verdere toelichting.

Reisleiding

Petra Verschoof-Gootjes

Reisleider DrieTour sinds 2006.

In welke landen heb je gereisd?

Israël, Jordanië, Egypte, Syrië, Libanon, Armenië, Griekenland, Patmos, Turkije, Rome, Cyprus, Malta, Italië, Engeland, Noorwegen, Zwitserland, Oostenrijk, België, Duitsland, Frankrijk, Portugal.

Wat maakt reizen met DrieTour zo inspirerend?

Reizen met Drie Tour is inspirerend omdat Drie Tour persoonlijke aandacht heeft voor de reizigers én voor de veelzijdigheid van de bestemmingen: geschiedenis, religie, politiek, natuur en cultuur.

Waarom is DrieTour bijzonder voor jou?

Drie Tour brengt verbinding tussen jou als deelnemer, mij als reisleider en het verhaal achter de plekken die je gaat bezoeken. Die ervaring maakt je reis tot een unieke beleving die weer iets toe mag voegen aan het inspirerende Grote Verhaal tussen mens en God...