Maatwerkreis Jordanië o.l.v. Mw. J. Kallen en Mw. Y. Vos

DE VERRASSING VAN HET MIDDEN-OOSTEN Een gevarieerde rondreis door Jordanië, waarbij alle highlights aan bod komen, van noord tot zuid. Herleef de tijd van de beroemde Brit ‘Lawrence of Arabia’. Per jeep verkent u het prachtige woestijnlandschap van Wadi Rum met haar kleurige in kalk- en zandsteen uitgeschuurde kloven en rotspartijen. Een onvergetelijke ervaring! En een rondreis door Jordanië is natuurlijk niet compleet zonder een uitgebreid bezoek aan de fantastische rotsstad Petra.

Over deze reis

DE VERRASSING VAN HET MIDDEN-OOSTEN
Een gevarieerde rondreis door Jordanië, waarbij alle highlights aan bod komen, van noord tot zuid. Herleef de tijd van de beroemde Brit ‘Lawrence of Arabia’. Per jeep verkent u het prachtige woestijnlandschap van Wadi Rum met haar kleurige in kalk- en zandsteen uitgeschuurde kloven en rotspartijen. Een onvergetelijke ervaring! En een rondreis door Jordanië is natuurlijk niet compleet zonder een uitgebreid bezoek aan de fantastische rotsstad Petra.

Bestemming

Algemene informatie Jordanië

Jordanië, ook wel het Hasjemitisch Koninkrijk Jordanië, is een land in hart van het Midden-Oosten. Het grenst aan Israël, Syrië, Irak, Saudi Arabië en een stukje aan de Rode Zee: de Golf van Aqaba. Het land is bijna twee keer zo groot als Nederland. Het hoogste punt is op ruim 1800 meter, een berg in het zuiden Jordanië. Het laagste punt ligt bijna 400 meter onder zeeniveau, want Jordanië grenst net als Israël aan de Dode zee. Jordanië kent veel geschiedenis. Je vindt er Grieks-Romeinse ruïnesteden van de Decapolis in het noorden, Omajjadenpaleizen in het oosten en een eeuwenoude Koningsweg van het midden naar het zuiden van het land. Ook het landschap is divers: groene heuvels in het noorden, woestijnen met veel gesteente en woeste kloven in het oosten en zuidoosten en de laaggelegen Jordaanvallei in het westen. De hoofdstad van Jordanië is Amman.

Informatie over Jordanië

Tijdsverschil
+1 uur
Vlag
Valuta
JD

Uitgebreide informatie over Jordanië

Beste reistijd, weer en klimaat

Maart t/m mei en half september t/m begin november zijn de beste maanden om Jordanië te bezoeken. In deze periode zijn de temperaturen en het weer gemiddeld het aangenaamst en het regent dan weinig. De Jordaanvallei, de Dode Zee en de kust bij Aqaba zijn ook prima in de winter te bezoeken omdat de temperaturen in deze gebieden hoger liggen.
Het klimaat in Jordanië verschilt per streek: van een gematigd klimaat tot een steppe- en woestijnklimaat. De zomers zijn lang en zonnig met nauwelijks regen. In het oosten en zuiden hebben het hele jaar een uitgesproken droog en warm klimaat. In het Jordaan dal en aan de Dode Zee zijn de zomers heet en droog. Ten oosten van de Jordaanvallei is het in de winter mild en in voor- en najaar aangenaam. In het bergland is het koeler en regent het in het najaar/winter vaker.

Eten & drinken

De Arabische keuken zal voor de meeste Nederlanders grotendeels onbekend zijn. Het is raadzaam de eerste dagen spaarzaam toe te tasten, daar de gerechten behoorlijk zwaar kunnen zijn.
Populaire gerechten in Jordanië zijn: Mezzah (verschillende kleine hapjes en salades met humus), Mansaf (lamsvlees met yoghurt en rijst) en Musakhan (in olijfolie gebraden kip met specerijen, uien en pijnboompitten). Volgens de islam is het verboden om varkensvlees te eten en alcohol te drinken. Deze regels worden in Jordanië in grote mate door de bevolking nageleefd. In veel Arabische hotels worden dan ook geen alcoholische dranken geschonken. In de grotere hotels en in kleine supermarkten is echter wel verkrijgbaar. Het water uit de kraan kan niet gedronken worden. Flessen water zijn overal te koop.

Taal

De officiële taal van Jordanië is het Arabisch. In de grote steden en toeristische gebieden wordt ook veel Engels gesproken. Binnen de Arabische taal is er onderscheid in de gesproken taal (de “straattaal”), het standaard Arabisch en het klassieke Arabisch. Het Arabische schrift wordt van rechts naar links geschreven, maar Arabische cijfers worden wel van links naar rechts geschreven.

Wist u dat?

- Er meerdere films zijn opgenomen in Wadi Rum in Jordanië? Bijvoorbeeld: Indiana Jones and the Last Crusade, Lawrence of Arabia, Mission to Mars..
- Het klooster in Petra wel 900 trapreden heeft?
- Flash floods heel gevaarlijk zijn en kunnen voorkomen in Wadi’s en in Petra ?
- De nieuwe terminals van de luchthaven in Amman gebouwd zijn in de vorm van een bedoeïenentent?
- je in Petra eeuwenoude waterleidingen kunt zien?

Dagprogramma

dag
1

ZO: Heenreis

Vlucht van Schiphol naar Amman (al dan niet met overstap). Transfer naar het hotel in Amman. Diner en overnachting. Vespers en dagsluiting in hotel.

dag
2

MA: Beloofde land: aartsvaders en aartsmoeders

Vertrek naar Jerash – onderweg stop bij de Jabbok. Bezoek aan de prachtige opgravingen van Jerash, Pompeï van het Midden-Oosten. Na de lunch naar de opgravingen van Um Geis, met mooi zicht op het Meer van Tiberias. Dagsluiting in hotel. Diner en overnachting in Amman.

dag
3

DI: Beloofde land: handelscentra uit de vroege Islam

In de ochtend een wandeling over het Abraham Path, U loopt in de buurt van Rasoun richting Orjan, ongeveer 4-5 kilometer. Na de lunch citytour Amman en bezoek Archeologisch Museum. Dagsluiting in hotel. Diner en overnachting in Amman.

dag
4

WO: Byzantijnse Rijk

Bezoek Madaba en St. Joriskerk met fraaie mozaïekvloer. Daarna rijden we naar de Dode Zee. We maken een stop bij de Grot van Lot bij Ayn Abata en het Museum on the Lowest Place on Earth in Safi. Daarna zwemmen / drijven in de Dode Zee, een bijzondere ervaring. Diner en overnachting eveneens bij de Dode Zee. Dagsluiting in het hotel.

dag
5

DO: Kruisvaarders en Nabateeën

Vertrek naar Kerak. Bezoek aan de kruisvaardersburcht van Kerak. Daarna via de Koningsroute verder naar Petra. Vlak voor Petra bezoek aan Little Petra. Dagsluiting in hotel en diner en overnachting in Petra.

dag
6

VR: Nabateeën / Romeinen / Byzantijnse kerken

Deze hele dag staat in het teken van een bezoek aan het oude Petra. Deze geheimzinnige in de rotsen gehouwen stad was ooit een bloeiende handelsstad. Men verhandelde er onder meer wijn, wierook en kruiden. De Nabateeërs bouwden Petra in de 2e eeuw voor Christus. De stad was de belangrijkste en levendigste handelsstad in de regio. Daar kwam in de 6e eeuw na Christus een einde aan toen de stad deels instortte door een aardbeving. Onder leiding van de gids verkent u de stad, met de talrijke tombes en tempels, evenals een klein theater. Slechts vijf procent van de stad is blootgelegd, onlangs is nog een groot forum ontdekt. Aan het einde van de middag loopt u terug via de Siq naar de entree. Diner en overnachting in Petra.
Dagsluiting in hotel.

dag
7

ZA: Nabateeën / Romeinen / Byzantijnse kerken

Tweede bezoek aan Petra met wandeling naar het Klooster en/of de Offerhoogte. Geoefende wandelaars kunnen naar het indrukwekkende ‘klooster’ Ad Deir lopen, dat waarschijnlijk een tempel was. Daar kunt u genieten van een werelds uitzicht! Een kortere wandeling is naar de Hoge Offerplaats, net boven het theater. Na de lunch met de bus verder naar Aqaba. Stop bij Ein Musa, de Bron van Mozes. Overnachting in Aqaba.

dag
8

ZO: Zondag in Aqaba

Zondagviering in hotel. In de middag boottocht op de Golf van Aqaba, met lunch aan boord. Verder vrij. Geen dagsluiting. Diner en overnachting in Aqaba.

dag
9

MA: De woestijn ervaren

Vandaag wordt Wadi Rum bezocht. Hier wordt een jeeptocht gemaakt door het indrukwekkende maanlandschap. Bezoek bedoeïenenkamp en lunch. Dan terug naar Aqaba. Dagsluiting in hotel en diner en overnachting in Aqaba.

dag
10

DI: Woestijnroute en koninklijke weg

Van Aqaba met de bus richting Amman. Onderweg stop bij uitzicht punt Wadi Mujib. U volgt de Koningsroute. Dan door naar Amman. Dagsluiting in hotel. Diner en overnachting in Amman.

dag
11

WO: Beloofde land: Mozes en Johannes de Doper

Bezoek berg Nebo, de plek waar Mozes uitkeek over het Beloofde Land. Daarna bezoek aan de doopplaats Bethanië. Dagsluiting in hotel. Diner en overnachting in Amman.

dag
12

DO: Terugreis

De laatste dag maken we een excursie naar de woestijnkastelen (mits avondvlucht). Dan transfer naar de luchthaven en terugvlucht van Amman naar Schiphol.

Accommodaties

Hotel Signature****

Amman, Jordanië
Hotel Signature is gunstig gelegen in een wijk met veel culturele centra en restaurants, uitkijkend op de Citadel. Je kunt lopend naar het centrum. Het hotel heeft 80 kamers met eigen badkamer, televisie en wifi. Het hotel beschikt over een restaurant.

Meer over deze accommodatie

In de accommodatie
Lounge
Restaurant
Lift
In de kamer
Airco
TV
Badkamer
WIFI op de kamer
Minibar
Koffie en thee
In de buurt
Historisch centrum

Hotel Petra Palace***

Petra, Jordanië
Petra Palace is een mooi groot hotel dat een fantastische ligging heeft. Op een paar minuten lopen van de ingang naar het oude Petra. Het hotel beschikt over 2 buitenzwembaden, een groot terras, een restaurant en meerdere liften. Er is een kleine winkel met souvenirs en een gezellige pub waar 's avonds wat gedronken kan worden. Alle kamers zijn voorzien van een airco, televisie en een eigen badkamer.

Meer over deze accommodatie

In de accommodatie
Zwembad
Bar
Restaurant
Wellness
In de kamer
Airco
TV
Badkamer
WIFI op de kamer
Kluisje - gratis
Telefoon
In de buurt
Historisch centrum

Hotel My Luxury***

Aqaba, Jordanië
My Hotel ligt in het centrum van Aqaba, op loopafstand van de zee. Het hotel beschikt over een buitenzwembad met terras op het dak en met mooi uitzicht op de stad. De hotelkamers beschikken over airco, minibar, televisie en fóhn. In het hotel is een restaurant aanwezig.

Meer over deze accommodatie

In de accommodatie
Lounge
Zwembad
WIFI
Bar
Restaurant
Wasservice
24 uurs receptie
Rookvrij hotel
In de kamer
Airco
TV
Badkamer
Koffie en thee
Kluisje - gratis
Telefoon
In de buurt
Strand
Historisch centrum

Vervoer

Uw heenreis
Vlucht
Amsterdam
14:15
Amman
19:55
Uw terugreis
Vlucht
Amman
20:40
Amsterdam
00:50

Vertrekdata

Inbegrepen

 • Vliegreis met Turkish Airlines of Transavia incl. luchthavenbelastingen (onder voorbehoud van wijzigingen)
 • Ruimbagage 20 kg
 • Vervoer ter plaatse
 • Verblijf in 3 - of 4- sterren accommodatie o.b.v. 2-persoonskamer met ontbijt en diner
 • Lunches
 • Excursie- en entreegelden
 • Nederlandssprekende gids
 • Fooienbedrag
 • Boottrip Aqaba 4 uur en Jeeptour Wadi Rum
 • Visumkosten

Niet inbegrepen

 • Toeslag 1-persoonskamer 325,-
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering
 • Bijdrage Calamiteitenfonds
 • Bijdrage SGR
 • Lunch op dag 1

Overige informatie

De minimale groepsgrootte voor deze reissom is 21 personen.
De reissom is gebaseerd op ingeschatte vluchten van Transavia.

Het paspoort dient bij terugkomst uit Jordanië nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.
Mocht u geen Nederlands paspoort hebben, dan bent u zelf verantwoordelijk voor het regelen van het inreisvisum.

Kijk voor de laatste inreisbepalingen op: https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/Jordanië.

Conform de ANVR Voorwaarden heeft DrieTour het recht tot 20 dagen voor vertrek toeslagen tot 8% van de reissom door te belasten voor een verhoging van de kostprijs van brandstof, andere energiebronnen, belastingen, verhoging van derden en wisselkoers. Kijk bij de aanvullende voorwaarden op onze site voor verdere toelichting.

Reisleiding

Janine Kallen En Yvonne Vos