Maatwerkreis Moskou/St. Petersburg o.l.v. Dhr. B.L. van der Woude

In Rusland, het ‘land van uitersten’, vindt u intrigerende steden: machtig Moskou met het imponerende Kremlin en het Rode Plein en bruisend St. Petersburg waar de roerige tsarentijd met alle pracht en praal opnieuw tot leven komt. Deze rondreis biedt een unieke kijk op de grootste Russische cultuurschatten. Rusland is altijd indrukwekkend en intens. Ook als u er al eens geweest bent is deze fascinerende rondreis langs de 'Parels' van Rusland absoluut een aanrader! Moskou, groots en overweldige...

Over deze reis

Russische parels

In Rusland, het ‘land van uitersten’, vindt u intrigerende steden: machtig Moskou met het imponerende Kremlin en het Rode Plein en bruisend St. Petersburg waar de roerige tsarentijd met alle pracht en praal opnieuw tot leven komt. Deze rondreis biedt een unieke kijk op de grootste Russische cultuurschatten. Rusland is altijd indrukwekkend en intens. Ook als u er al eens geweest bent is deze fascinerende rondreis langs de 'Parels' van Rusland absoluut een aanrader!

Moskou, groots en overweldigend
Vandaag de dag is Moskou het toonbeeld van de moderne Russische samenleving en de stad is uitgegroeid tot een van de mooiste steden ter wereld. Hoewel vele gebouwen herinneren aan het communistische verleden, domineert nu een imposante skyline deze reusachtige stad. Maar liefst 11 miljoen Moskovieten leven in deze immense metropool. Uw verkenning van Moskou brengt u onder andere naar het Rode Plein met de fraaie acht kleurige Basilius kathedraal, het imposante Kremlin; wereldwijd een begrip, en de beroemde rijk versierde metrostations van Moskou.

Pracht, praal en Hollandse wortels in Sint Petersburg
Tijdens deze reis maakt u kennis met de ongekende innerlijke en uiterlijke rijkdom die Sint-Petersburg te bieden heeft. Ontdek hoezeer Peter de Grote was beïnvloed door de Nederlandse steden toen hij de stad in 1703 stichtte. Zo liet hij er meer dan veertig grachten aanleggen om de drassige grond droog te leggen. Ook de architectuur van veel huizen uit die tijd lijkt verrassend veel op die van de Amsterdamse grachtenpanden. Niet alleen Peter de Grote, ook Nederlandse immigranten (van veelal gereformeerde huize) begonnen vanaf het midden van de 18e eeuw hun stempel op de stad te drukken. De interessante en roerige Russische geschiedenis staat garant voor een onvergetelijke vakantie! Hebt u altijd al eens zelf willen ervaren hoe de tsaren leefden? Hun verhalen komen in St. Petersburg op elke straathoek tot leven.

Bestemming

Dagprogramma

dag
1

VR: Heenreis

U vliegt van Amsterdam per LOT Polish Airlines via Warschau naar Moskou. Daar aangekomen volgt de transfer naar het hotel. Diner in het hotel.

dag
2

ZA: Monumentaal Moskou

Ontdek vandaag Moskou, het politieke en economische centrum van Rusland. U bezoekt de grootste Russisch-orthodoxe kerk ter wereld, de Christus Verlosserkathedraal. De buitenkant met gouden koepels is minstens zo mooi als de binnenkant. Vanaf het Vorobjovy Gory park kunt u genieten van een schitterend uitzicht over de stad. U rijdt door de Champs-Élysées van Moskou, de Tverskaya Ulitsa. Het is de belangrijkste en drukste straat met een bijzondere combinatie van oude en ultramoderne gebouwen. Te voet verkent u de oude Arbatstraat waar straatartiesten, kunstenaars en muzikanten het straatbeeld bepalen. Arbat is het creatieve hart van de stad. Ook voor typische Russische souvenirs als bontmutsen en matroesjka’s bent u hier op het juiste adres. Na de lunch bezoekt u het Russische centrum van de macht: het Kremlin met de kroningskathedraal Maria Hemelvaart. De pracht en praal binnen de muren, waar nog altijd de regering van Rusland zetelt, zult u niet snel vergeten. Het hart van Moskou wordt natuurlijk gevormd door het Rode Plein, met de tombe van Lenin, het GUM warenhuis, de Basiliuskerk en aan de rand van het plein de bekende torens van de kathedraal, die trots boven de muren van het almachtige Kremlin uitsteken. Tijdens de citytour ontbreekt het Rode Plein dan ook niet!

dag
3

ZO: Museum en metro

’s Morgens bezoekt u met uw gids de Tretiakov Galerij (Russische kunst en iconen) of het Pushkin Museum, waar u vooral Europese meesters ziet.
Hierna maakt u een ondergrondse excursie om een aantal van Moskou’s mooiste metro stations te bewonderen. U reist ook per metro terug naar uw hotel. Het tweede deel van de middag is ter vrije besteding. Diner in uw hotel.

dag
4

MA: Naar St. Petersburg

Na het ontbijt volgt de transfer naar het treinstation voor de reis met de Sapsan-trein naar St. Petersburg. Dit is de Russische hogesnelheidstrein die u in ongeveer 4½ uur over een afstand van 650 km vervoert. Aan het einde van de middag komt u aan in St. Petersburg, stad van Peter de Grote die trots de bijnaam ‘Venetië van het Noorden’ draagt. Vanavond dineert u in het hotel of in een restaurant dichtbij.

dag
5

DI: Hollandse Wijk

Na het ontbijt maakt u een tour door de stad langs plaatsen die met Nederland verbonden zijn: ‘Novaya Gollandiya’ (Nieuw Holland-eiland), de Hollandse wijk Nevski Prospect, waar u een gereformeerde kerk aantreft en de Kathedraal van de Opstanding ‘Onze Verlosser op het bloed’. Daarnaast staan de Petrus-en Paulusvesting op het Hazeneiland in de rivier de Neva op het programma met de gelijknamige kathedraal binnen de vesting en de Izaäk kathedraal, die nu een museum voor mozaïek is.

dag
6

WO: Hermitage

De hele dag staat in het teken van het wereldberoemde Museum de Hermitage. gevestigd in een van de vijf gedeelten van het Winterpaleis van de Russische tsaren. Dit museum herbergt o.a. een zeer omvangrijke collectie West-Europese schilderkunst van bekende meesters zoals Da Vinci, Raphael, Rembrandt en vele anderen. Wereldberoemd is de verzameling Hollandse Meesters in de Hermitage, waaronder een groot aantal bijzondere werken van Rembrandt. Het is aan de Russische tsarina Catharina de Grote (1729-1796) te danken dat Sint-Petersburg deze toonaangevende verzameling Nederlandse schilderkunst bezit. Voor Catharina, een van oorsprong Duitse prinses, was het van groot belang zich als waardige opvolgster van tsaar Peter de Grote (1672-1725) te manifesteren. Ieder jaar besteedde zij meer dan twaalf procent (!) van het bruto nationaal product aan kunst en architectuur. Deze uitgaven beschouwde zij als een noodzakelijke investering om de jonge stad een glansrijk uiterlijk geven. Met kunst en cultuur probeerde ze ook haar ideeën, in lijn met de Verlichting, tot uitdrukking te brengen: ze wilde van het tot dan toe tamelijk feodale Rusland een verlichte natie maken die kon wedijveren met landen als Frankrijk en Engeland. Dat ze er genoegen in schepte om andere Europese vorstenhuizen de loef af te steken, zal zeker ook meegespeeld hebben. In 1666 kocht Catharina de Grote ‘De Terugkeer van de Verloren Zoon’ van Rembrandt. Dit schilderij met het Bijbelse thema van de verloren zoon heeft mensen over de hele wereld weten te raken. De lunch is vandaag op eigen gelegenheid zodat iedereen in eigen tempo de kunstwerken op zich in kan laten werken. U kunt zo lang blijven als u wilt en u kunt op eigen gelegenheid terug naar het hotel. Na deze dag vol kunst is het diner in het hotel of een restaurant dichtbij voor u geregeld.

dag
7

DO: Versailles van Rusland

Ten westen van St. Petersburg, langs de oever van de Finse Golf, ligt het prachtige Petershof. Het is een zeer uitgestrekt paleizen- en tuinencomplex dat werd gebouwd in opdracht van tsaar Peter de Grote. De bouw is voortgezet tot het jaar 1917, het jaar van de Russische revolutie. U kijkt uw ogen uit van de pracht en praal die het uitstraalt en van de bijzondere fonteinen die men er heeft aangelegd. Petershof wordt ook wel het Russische Versailles genoemd, en doet daar zeker niet voor onder! Aan het einde van de middag komt u terug in St. Petersburg waar u nog vrije tijd heeft. Vanavond is er een gezamenlijk afscheidsdiner.

dag
8

VR: Terugreis

Transfer naar de luchthaven van St. Petersburg en vlucht via Warschau naar Amsterdam.

Accommodaties

Hotel Izmailovo Gamma***

Moskou, Rusland
Een enorm groot hotelcomplex gunstig gelegen in een van de oudste wijken van Moskou. Op loopafstand van het gelijknamige park, 700 m van het Historisch Izmailovsky gebouw en in de buurt van een metrostation (15 min. naar het centrum van Moskou). Het hotel beschikt over een restaurant, bar, fitness-ruimte en sauna. Er is gratis wifi beschikbaar. De kamers zijn voorizien van eigen badkamer en televisie.

Meer over deze accommodatie

In de accommodatie
WIFI
Fitness
Bar
Restaurant
Sauna
Lift
24 uurs receptie
In de kamer
TV
Badkamer
Telefoon
In de buurt
Openbaar vervoer
Goede uitvalsbasis

Hotel On Rimskogo-Korsakova**

St. Petersburg, Rusland
Dit hotel ligt op loopafstand van de St. Nicholas Cathedral en St Nicholas Tuinen en vlak bij het Mariinsky Theater. Het hotel beschikt over een retaurant en een bar en gratis wifi. In de kamers is er de mogelijkheid tot het maken van koffie/thee. Er is een televisie , een haardroger en een eigen badkamer.

Meer over deze accommodatie

In de accommodatie
WIFI
Bar
Restaurant
24 uurs receptie
In de kamer
Airco
TV
Badkamer
Koffie en thee
Telefoon
In de buurt
Historisch centrum

Vervoer

Uw heenreis
Vlucht
Amsterdam
21:15
Moscow Int. Airport
01:30
Uw terugreis
Vlucht
St. Petersburg
17:50
Amsterdam
19:45

Vertrekdata

Inbegrepen

 • Vliegreis incl. heffingen
 • Ruimbagage (1 stuks, max. 23 kg)
 • Vervoer ter plaatse
 • Verblijf in 3-sterren accommodatie o.b.v. tweepersoonskamer met ontbijt en diner
 • Lunch dag 4 (tijdens treinreis)
 • Lunches overige dagen (5x)
 • Excursie- en entreegelden
 • Nederlandssprekende gids
 • Fooienbedrag

Niet inbegrepen

 • Toeslag eenpersoonskamer 245,-
 • Visumkosten
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage Calamiteitenfonds 2,50 per factuur

Overige informatie

Minimaal aantal deelnemers voor deze reis is 25 personen.

Voor deze reis is een visum nodig (zelf regelen) en een geldig paspoort, dat nog minimaal 6 maanden geldig is na het verlopen van het visum.

Reisleiding