Neem contact met ons op

Telefonisch

088 3100 555

Email

info@drietour.nl
Daarom DrieTour
  • Gevarieerde programma's
  • Duidelijke en eerlijke prijzen
  • Bevlogen reisleiders
  • Aandacht voor mens & milieu
  • Lokale ontmoeting
  • Respect voor iedereen

Parels in het hart van Spanje 
10 - daagse reis door Midden Spanje o.l.v. Hermine Tien, 15 - 24 september 2022

Een afwisselende reis naar Madrid én vier steden die op de Unesco - werelderfgoedlijst staan: Ávila, Salamanca, Segovia, Toledo. Met kerken, kloosters, middeleeuwse vestingen, eeuwenoude dorpjes, wijngaarden en bergen, o.a. in het overweldigende National Park Sierra de Gredos. De reis begint in de hoofdstad Madrid: met o.a. het Palacio Real, het koninklijk paleis met 2800 kamers, de Plaza Mayor, hét plein van de stad , museum El Prado. . . . . 

Dan een dagtocht naar Segovia met z’n oude historische centrum, de hooggelegen burcht Alcazar en z’n oude Romeinse viaduct. Via de middeleeuwse, ommuurde koningsstad Ávila - o.a. bekend door de mystica Teresa van Ávila naar de universiteitsstad Salamanca met z’n grandeur, z’n levendige Plaza Mayor - plein in het oude centrum, waar studenten vaak op straat muziek maken en zingen. 

We reizen door de Sierra de Gredos, een grote bergketen met z’n imposante natuur en spectaculaire uitzichten en stille, schilderachtige bergdorpjes, waar we ook overnachten. En natuurlijk staat ook Toledo op het programma: stad in het land van Don Quichotte, op een heuvel aan de rivier de Taag, stad van de beroemde schilder El Greco! Maar ook stad van drie culturen, waar Christenen, Arabieren en Joden eeuwenlang vreedzaam samenleefden. De kathedraal van Toledo is een van de meest indrukwekkende van Spanje. 

En bij dit alles natuurlijk de Spaanse sfeer, de Spaanse keuken en wijnen, onder de Spaanse zon. Een reis vol verhalen, verschillende bouwstijlen, een reis vol verwondering en schoonheid!


Houd de nieuwsbrieven in de gaten, binnenkort meer!